merabalar
daha once formu istediğim gibi yazdıramadıgımiçin yardım istemiştim.fakat cevap gelmedi.sanırım istediğim sey mumkun degil.
fakat bi yerden formu birebir exele aktarabilecegimi duydum.ama biraz zormuş.bu konuda bilgisi olan arkadaslar bana yardımcı oalbilirlerse sevinirim.azcık bilgide olsa yeter ben bi sekilde ugrasır bi cozum yolu bulmaya çalışırım. kolay gelsin...
function TForm1.GetSCREENSHOT: TBitmap;
const
cTileSize = 50;
var
Locked: Boolean;
X, Y, XS, YS: Integer;
Canvas: TCanvas;
R: TRect;
begin
Result := TBitmap.Create;
Result.Width := Screen.Width;
Result.Height := Screen.Height;
Canvas := TCanvas.Create;
Canvas.Handle := GetDC(0);
Locked := Canvas.TryLock;
try
XS := Pred(Screen.Width div cTileSize);
if Screen.Width mod cTileSize > 0 then
Inc(XS);
YS := Pred(Screen.Height div cTileSize);
if Screen.Height mod cTileSize > 0 then
Inc(YS);
for X := 0 to XS do
for Y := 0 to YS do
begin
R := Rect(
X * cTileSize, Y * cTileSize, Succ(X) * cTileSize,
Succ(Y) * cTileSize);
Result.Canvas.CopyRect(R, Canvas, R);
end;
finally
if Locked then
Canvas.Unlock;
ReleaseDC(0, Canvas.Handle);
Canvas.Free;
end;
end;
yazdıgınız cevaplar için tsk. fakat suanda delphide bi sorun var bu nedenle dene sansım su an için yok.mege'ye bi sorum var: benim formum uzunlugu(heighti)1119(scrollbar)yazdıgın kodla ben tum formu(ekranda gorunmeyen kısmıda)excel'e atabilir miyim?
kolay gelsin..
yok alamıyor
sadece ekranda görünen kısımlar
@oguzozturkun gönderdiği kodu inceledim, onla alabilir belki diye. oda ekran dışına çıkan yerleri alamıyor.
ugrastıgınız cok tsk.ben biraz daha ugrasayım.ama bu konuda bir bilginiz varsa lutfen bana iletin.(bu hafta bu projeyi bitirmek istiyorum ve tek sorun bu yazdırma konusu)tekrar tşk.kolay gelsin
ben bir sipariş formu yazdırmaya çalısıyorum.Qreple denedim ama form sabit bi içeriği yok.musteri talebine gore eklenecek kısımlar var.aslında hesaplarıma gore 1 sayfa kadar bişi oluyor fakat ekranda gorunen kısım yazdırılıyor.(yarım sayfa kadar bişi)bircok yol denedim.bircok da yardım aldım.bu konuda tırmalamamam(sair in deyimiyle)gerktiği soylendim.exceli duyunca umutlandım. formda richeditler var.bitmapte bunlrın içeriği cıkmıyor.eger daha ayrıntılı isterseniz.biraz uzun ama anlatırım.
herkese kolay gelsin...
sanki biraz QR ile uğraşılarak, üstadın deyimiyle tırmalanarak olacakmış gibi. QR ile nerelerde takıldığını forumda bir aratın, bulamadığınız takılıdğınız noktaları yazın, bakalım.
uzulmeyin belki ben derdimi tam anlatamıyorumdur.ben yuksekliği 1119 olan formumu yazdırmak istiyorum.ama (dogal olarak)ekranda gorunmeyen kısım yazdırılmıyor.form uzerindeki tum bilesenleri excele aktarıp yazdırabilirmişim ama kod yok.bu konuda yardım istemiştim.
bu arada Qrepe formdaki richeditlerin içerigi(bazı yerler dikkat cekmek için kalın buntoyla yazılıyor)aktarılamıyor bu cok onemli.bu nedenle qrep olmuyor.(aramalara baktım olmuyormus.gozumden kacmamıstır umarım)
belki componentcountla print.canvas.textout'u birlestirerek bişiler denemeyi dusunuyorum.umarım işe yarar...
herkese kolay gelsin
merhaba once aslangeri arkadasa cevap vereyim:QRrichtexti zaten kullandım ama rich editin içeriğini aynen almıyor(yani kalın buntolar aktardıgımda normal fontla yazılıyor )
buarada form da scrollbar var zaten 1119 da onun range degeri
herkese kolay gelsin..