donanımlara hükmetmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

donanımlara hükmetmek

Mesaj gönderen sarp_halit »

merhabalar. ben bilgisayara com, usb ya da parelel portlardan takılan harici bir parçayı bilgisayara tanıtacak bir program yazmak istiyorum. bir nevi sürücü olarak nitelendirebilirsiniz.

bir de bir bilgisayardan cep telefonuna bağlanıp telefonun yazılımı hakkında bilgi edinmek ya da yeni flash atmak veya sim lock gibi işlemler yapmak istiyorum ama bunun için cep telefonuna vereceğim komutlar hakkında hiçbir fikrim yok. bu konuyla ilgilenen bir arkadaş varsa yardımını bekliyorum. ilginizden ötürü şimdiden teşekkür ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

:roll:

esasında cihazlara hükmedilmez, haberleşilir :mrgreen:
sorduğunun bu olduğunu düşünürsek, önemli olan seri,pralel,pci veya usb(bunda azıcık durum farklı) gibi veri aktarımının fiziksel katmanın bi önemi yok.. önemli olan kullanmak istediğin cihazın habereşmede nelere izin verdiği :) nassıl soruya nasıl cevap verdiği vs..vs..
soruyu bu yüzden detaylandırman gerekiyor..

standart tüm fiziksel katmanlara windows üzerinden erişebilirsin. bu yüzden ekstra bir sürücüye ihtiyacın yok. sadece bu apileri kullanımını basitleştirecek componentlere ihtiyacın olacak.
seri port ile ilgil :ara seri port arama yaparsan birçok cevaplar componentler var. paralel port için keza aynı. usb işi biraz daha detaylı.

eğer gsm modemle haberleşmek istiyorsan at komutlarını araştır. forumda daha önce bahsedilmişti.
yok ben telefonla özel birşey ler yapmak istiyorum diyorsan o markanın developers sitelerine bak. nokia nınki oldukça geniş ve bol dökümanlı mesela..
falan filan kolay gelsni
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^