Merhaba,
Şimdi datamodule içinde tanımlanmış datasetlerim var. Örneğin dataset in iskonto alanında customconstraint'e iskonto < 30 yazıyorum, buna göre constrainterrormessage'a da bir şeyler karalıyorum.
Burdaki tanımları görmezden gelip , firebird server ın verdiği ingilizce hata mesajlarını gösteriyor. Bir püf noktası var ama, harcadığım 2.5 saat bunu bulmaya yetmedi malesef.
Kullanan arkadaşlar kısaca tarif ederse sevinirim, şimdiden çok teşekkürler....
Customconstraint Propertysini nasıl kullanacağız ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Customconstraint Propertysini nasıl kullanacağız ?
Sevgi, Saygı.....
senin dediğin yeri hiç kullanmadım. query yada table ın before post unda kendin kotrol edebilirsin. gelen hatayı yakalamaksa niyetin. query yada table ın onposterror event inde yapabilirsin.
ayrıca IB/Fb de o ala check verebilirsin.
kolay gele
ayrıca IB/Fb de o ala check verebilirsin.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Veritabanı constraint hataları
Veritabanında Foreign Key constraintlerim tanımlı, FK dışında başka constraintler de tanımlı, gayet güzel çalışıyor, sorun yok.
Ama bütün mesajlar ingilizce ve kullanıcılar ingilizce bilmiyor. Karşılarına ingilizce 'constraint error, vıdı vıd' şeklinde mesajlar çıkmasın. Şimdi gördüğüm kadarıyla dataset veya table da bu şekilde constraintler tanımlayabiliyorsun. Hatta bunları dictionary oluşturup ordan da alabiliyorsun diye okudum. Şimdilik beceremedim. Amacım bilgi girişi sırasında kullanıcının hatalı girişlerini önleyip, Türkçe mesajlarla uyarı verebilecek pratik bir yöntem bulmak.
Senin önerin de uygulanabilir tabii, eğer dataset in içinde böyle bir olanak varsa, direk ordan tanımlamaya çalışıcam, olmazsa önerdiğin şekilde yaparım, teşekkürler.
Ya da, ben VTYS ye yazılacak kayıtı göndersem, VTYS hata mesajını ekrana yazmak yerine, geriye hata kodunu yollasa, ben uygulama içinden bu hata koduna göre Türkçe hata mesajı üretsem ne de güzel olur. Çalışalım bakalım hafta sonu.....
Ama bütün mesajlar ingilizce ve kullanıcılar ingilizce bilmiyor. Karşılarına ingilizce 'constraint error, vıdı vıd' şeklinde mesajlar çıkmasın. Şimdi gördüğüm kadarıyla dataset veya table da bu şekilde constraintler tanımlayabiliyorsun. Hatta bunları dictionary oluşturup ordan da alabiliyorsun diye okudum. Şimdilik beceremedim. Amacım bilgi girişi sırasında kullanıcının hatalı girişlerini önleyip, Türkçe mesajlarla uyarı verebilecek pratik bir yöntem bulmak.
Senin önerin de uygulanabilir tabii, eğer dataset in içinde böyle bir olanak varsa, direk ordan tanımlamaya çalışıcam, olmazsa önerdiğin şekilde yaparım, teşekkürler.
Ya da, ben VTYS ye yazılacak kayıtı göndersem, VTYS hata mesajını ekrana yazmak yerine, geriye hata kodunu yollasa, ben uygulama içinden bu hata koduna göre Türkçe hata mesajı üretsem ne de güzel olur. Çalışalım bakalım hafta sonu.....
Sevgi, Saygı.....
-
- Kıdemli Üye
Daha önce Gökmen hocam soylemişti :
Firebird için eğer IbExpert kullanıyorsanız , buradan
menüsünden Firebird ün mesajlar dosyasını açarak istediğiniz mesajları Türkçe ye çevirebilirsiniz ..
Firebird için eğer IbExpert kullanıyorsanız , buradan
Kod: Tümünü seç
Tools --> Localize IB Messages