s.a.
TCPClient / server da iletişimin iki taraflı da yapılabileceği daha önce yazılmıştı. Demo da clienttan bilgi alınıyor. aynı işlemi server dan nasıl yapacağız. Akşamdan bu tarafa deniyorum sürekli Connection Closed Gracefully hatası veriyor. Bununla ilgili bir örnek var mı?
Birde Indy içerisinde UDP Client/Server örneği var bunun TCP den farkı nedir?
Hayırlı ramazanlar..
Indy
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Hem veri göndermek için hemde almak için kullanacağın bileşenleri aynı form üzerinde (aynı uygulamada) kullanıp, hem client hem server için bilgi alıp gönderme şansın olacaktır.
UDP protokülü ile TCP protokolü temel amaçları aynı olup veri paketlerini karşı tarafa iletmektir. Fakat aralarında önemli ve temel olan fark UDP protokolünün HATA Kontrol mekanizması yoktur. Bu yüzden verinin doğru gidip gitmediği konusunun çok fazla önem taşımadığı durumlar için kullanılır. Bu yüzden TCP ye göre biraz daha hızlı olabilir.
vesselam
UDP protokülü ile TCP protokolü temel amaçları aynı olup veri paketlerini karşı tarafa iletmektir. Fakat aralarında önemli ve temel olan fark UDP protokolünün HATA Kontrol mekanizması yoktur. Bu yüzden verinin doğru gidip gitmediği konusunun çok fazla önem taşımadığı durumlar için kullanılır. Bu yüzden TCP ye göre biraz daha hızlı olabilir.
vesselam
viewtopic.php?t=3358&highlight=indy+server
arkadaşlar bayağı detaylı bilgi vermişler. fakat indy daha önce hiç kullanmadım. Demolardan da işin içinden çıkamadım. Örnek bulabileceğim bir adres var mı?
Yapmak istediğim iki uçta da aynı program çalışacak. Biri kayıt oluşturup diğerine gönderecek, diğeri bu kayıtlatın boş kısımlarını doldurup tekrar geri gönderecek.
tşk
arkadaşlar bayağı detaylı bilgi vermişler. fakat indy daha önce hiç kullanmadım. Demolardan da işin içinden çıkamadım. Örnek bulabileceğim bir adres var mı?
Yapmak istediğim iki uçta da aynı program çalışacak. Biri kayıt oluşturup diğerine gönderecek, diğeri bu kayıtlatın boş kısımlarını doldurup tekrar geri gönderecek.
tşk