Ayrı iki formda QUICKREP bileşeni kullanıyorum ve bunların içerikleri birbirlerinden farklı. iki QUICKREP de aydı anda preview oluyor benim sorunum bunları aynı anda önlü-arkalı print etmek. aynı anda ikisinide printer'a yollamama rağmen iki ayrı sayfa çıkartıyor (printer önlü arkalı basabiliyor) bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim
bu printerinle alakalı bir durum. quickreple alakalı olduğunu zanetmiyorum. sen yazdıracağın dökümanı sırasıyla gönderiyorsun. yazıcının önlü arkalı yazma aparatı ile kağıtın bir önüne bir arkasına yazıyor. tabi printerin özelliklerinde bu özelliği seçmen gerekebilir.
printer ayarları normal yani bir sorun yok örneğin word yada exel den birden fazla print alındığında arkalı-önlü basıyor.
Benim yolladığım printlerde her sayfa için printeri end ediyor sanırım yani bir sonraki sayfa için print tekrar başlatılıyor.
Raporun kağıt boyutu ile oynayıp bir sayfayı iki sayfaymış gibi yazdırabilirsin diye düşünüyorum. Tabi bu çok pratik değil. Bantların boyutlarını ayarlayıp, ilk çıktının bir sayfa 2. çıktının diğerine yazdırılmasını ayarlamak lazım... Daha pratik bir yolunu bulursam dönüş yaparım.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim olayı hallettim.
Mustafa arkadaşımızın dediği gibi composite ile hallettim. İki ayrı raporu QRCompositeReport bileşenine ekledim QRCompositeReport1.Reports.Add(quickrep1)
bu şekilde sorun çözüldü.