iyi çalışmalar,
forumda arattım ancak bulamadım, yapmak istediğim şu şekilde örneğin 10 ad. = 1 paket şeklinde yani kullanıcı 3 paket girdiğinde 30 ad. programa otomatik olarak girecek veya 1700 gr girince 1,7 kg değerine dönderecek. yardımcı olursanız sevinirim.
birimleri birbirine eşitleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
ilk önce birim cevirme algoritmasını çıkar 1700 gr kaç KG eder gibi Gr ile KG arasındaki farkı bulan formulu koy gr / 1000 = KG aynı şekilde diğer birimlerede yap yanlız Standardı olmayan Takım Set gibi birimlerde işaretleme yap. İşaretlerinden yararlan.
Neden böyle bir şey yapmak istediğini anlamadım stok programı yapıyorsan mamül takım olarak girdiyse takım olarak çıkar adet olarak girdiyse adet olarak çıkar bence bu kadar kasmana gerek yok.
Kolay Gelsin...
Neden böyle bir şey yapmak istediğini anlamadım stok programı yapıyorsan mamül takım olarak girdiyse takım olarak çıkar adet olarak girdiyse adet olarak çıkar bence bu kadar kasmana gerek yok.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
mesela marketler de
genel de koli olarak gelen mallar adet olarak satılır. gerçi bunu kullanıcıya fatura yı girerken adet e çevirerek girmesini söyleyip meseleyi çözebilirsin ama bir mağaza da 10.000 çeşit mal olduğunu düşünürsek hepsinin koli iç adetlerini öğrenmek sorun olabilir. benim yaptığım stok kartlarını tanımlarken 1. birim , 2.birim , 2.birim çarpanı, (....) diye alanlar tanımlarım. kaç adet lazımsa artık. sonra çarpan olarak hepsini birinci birim cinsinden tanımlattırırım. mesela
kodu.. adı................. br1.... br2..... br2c
001.....gofret............. adet.. koli.... 12
yani 1 koli = 12 adet
fatura girerken genel de gridde bir pick list te bu birimleri gösterirsin seçime göre işlem yaptırıp ikullanıcını işini kolaylaştırırsın.
ama neticede stok hareketleri tablonda muhakkak aynı birim ile işlem yapman gerektiği unutmamalısın.
kodu.. adı................. br1.... br2..... br2c
001.....gofret............. adet.. koli.... 12
yani 1 koli = 12 adet
fatura girerken genel de gridde bir pick list te bu birimleri gösterirsin seçime göre işlem yaptırıp ikullanıcını işini kolaylaştırırsın.
ama neticede stok hareketleri tablonda muhakkak aynı birim ile işlem yapman gerektiği unutmamalısın.