Local olarak hazırladığım programımın çalıştığımız yerde diğer bilgisayarda çalışmasınıda istiyordum. Bi deneme yapmak istedim. Kullandığım fb/ib dir. DB dosyaları hariç tüm dosyamı diğer bilgisayara taşıdım diğer bilgisayarda yani server olarak kullanacağım bilgisayarda her şey kurulu.
terminal bilgisayardaki formlarda ibdatabase nin databasename deki d:\OlayYeriIncBrProjesi\Veri Deposu\DATA.FDB olan yolunun başına server bilgisayarın ağdaki adı olan Olayyeri002: ibaresini ekledim ve ibdatabase bileşeninin çift tıklayarak test ettiğimde bağladı gerekli diğer ayarlamaları (generator) yaptıtan sonra baktımki terminal bilgisayarda bayağı çalışıyor veriler aynı anda işlenip sorgulanabiliyor. Sadece ağın hızına göre birraz serverdekinden yavaş çalışıyor.
bu çalışmamda (server üzerindeki) form üzerinde istenildiğinde fotoğrafları göstermem için bi butonum var ve jpg fotoğrafları proje içindeki ayrı bi dosyadan alıyor kodu ise
Kod: Tümünü seç
procedure TFormArsiv.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin
if fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg') then
begin
image1.Picture.LoadFromFile('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg');
end
else
begin
if not fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg') then
showmessage('Şahsın Resmi Kayıtlarda yok!!!');
end;
end;
sanırım ağ yolunu tam olarak belirtemiyorum veya ağda bu fotoğrafı çekip alamıyorum.
sorum yurakıdaki koddaki dosya yolunun başına ağ yolunu nasıl eklemeliyi?
ağ yolunda bu jpg fotoğrafı çekme sorunu olabilirmi?.güç bakımından.
ağda diğer bilgisayara normal olarak bağlandığımda \\Olayyeri002\olayyeri-d\........... şeklinde dosyalara erişebiliyorum.
uzun ve karışık oldu heralde
teşekkür ve saygılarla