access ve ağ

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ayseonat
Üye

access ve ağ

Mesaj gönderen ayseonat »

Merhaba arkadaşlar...

iş takip programı yazdım. bunu yazarken access veritabanı ve delphi 7 kullandım. bu programı bir bilgisayara kurup diğer bilgisayarların bu bilgisayar üzerinden kullanmasını istiyorum. bu işlemleri yaptım. kurduğum bilgisayarda klasöre paylaşım verince oluyor.

ama benim aklıma sonradan gelen bi sorun ortaya çıktı :cry:
şimdi ben programla database i aynı klasörde tutuyorum. ve database in database olduğu anlaşılmasın die database.mdb yi desktop.ini yaptım. ama benim program çalışınca access; desktop.ldb uzantılı bi dosya oluşturuyor. ve arkadaşların o veritabanını görmemeleri lazım. ve burdaki herkes az buçuk öle şifre kırma olaylarından felan anlıyor. veritabanına şifre versem olmuyo, veritabanının uzantısını değiştirsem oluşturduğu ( *.ldb) uzantılı dosyadan anlıycaklar veritabanı olduğunu. ve benim onu bi şekilde saklamam gerekiyor. veritabanını başka bi dosyaya atsam ona paylaşım versem o da olmaz. yani bi çıkmaza girdim :cry:

herkese iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

şimdiye kadar bu tarz bi şeye hiç ihtiyaç duymadım ama
sanırım bu yöntemle gizlemeniz sorununuzu çözmez.

bence :idea:
yapmanız gereken stringleri bir fonksiyondna geçirip şifrelemek. daha önce forumda çok konuşulmuştu bu. dosya ismi değiştirmek kesinlikle çare değil.

bu ara minareyi kılıfada soksanız minaredir :) şekil değişikliği bence en iyi yöntem.

kolay gelsin.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Özdemir
Üye

Ben Olsam...

Mesaj gönderen Özdemir »

Ben olsam acces deki vertabanımı sql server veya benzeri bir veritabanı sunucusuna taşırım. verilerimin güvenliğini o şekilde sağlarım. en kolay yol bu gibi görünüyor...
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

bence burda iki çözüm olabilir.
ya databasedeki verileri herhangi fonksiyonla şifrelyeceksin yada veritabanını herkesin açamayağı bi veritabanı yapacaksın mesele firebird

bunlar olmaz diyorsanız acces deki tabloları gizleyin görmesinle
bunu da
Resim
Resim

Resim

artık tablom yok :lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR