İsteğe Göre Raporlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
İsteğe Göre Raporlama
Site arama yaptım bazı yazılar var ama ben sanırım yapamadım vt'de smallint alan tanımlayıp varsayılan değer olarak 0 veriyorum devexpress quantumgrid'de dbcheckbox tanımlıyorum seçili olanları 1 olmayanları 0 diye kaydettirmek istiyorum ne yaptımsa olmuyor veritabanı olarak firebird yanlız interbase Boolean Alan desteği var ama dbgridden işaretleme anında hata veriyor biri bu konuda yardım edebilirmi yaptığı bir projeden örnek verebilirmi. Yapmak istediğim seçili olan satırları yazıcıdan çıkarmak. Eğer bildiğiniz başka bir yol varsa memnun olurum.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Default değeri eğer veritabanı tarafında veriyorsanız bunu iptal edip Delphi tarafında (ilgili table ın AfterInsert inde) vermeyi deneyin .
Birde verdiği hatayı daha net yazabilirmisin ?
Boolean olacak alan için veri tabanında varchar(1) şeklinde alanı oluştur. Daha sonra ilgili gridde o tablonun alanlarını ekle ve boolean olacak alanın ,
Örneğin: cxGridDBTableViewYAZMA_HAKKI alanı için ; Properties kısmından CheckBox değerini seçiyorum. ve buradan True değeri için
ve False değeri için ise
değerlerini gir ve en son olarak ta
Birde verdiği hatayı daha net yazabilirmisin ?
Boolean olacak alan için veri tabanında varchar(1) şeklinde alanı oluştur. Daha sonra ilgili gridde o tablonun alanlarını ekle ve boolean olacak alanın ,
Örneğin: cxGridDBTableViewYAZMA_HAKKI alanı için ; Properties kısmından CheckBox değerini seçiyorum. ve buradan True değeri için
Kod: Tümünü seç
DisplayChecked = 1
ValueChecked = 1
DisplayUnChecked = 0
ValueUnChecked = 0
Procedure Form.QueryAfterInsert ();
begin
Dataset.FieldByName('YAZMA_HAKKI').AsString := '0'; // Değeri false yaptık
end;
Hocam dediklerinizi aynen yaptım ama yine olmuyor
değişiklikleri kaydediyorum ama programı yenide başlattığım zaman tekrar 3 adet kayıtta uncheked olarak görünüyor.
Kolay gelsin...
cxgird kullanıyorum ama değerler hep uncheked görünüyor mesela tabloda 3 adet kayıt var 2 tanesi işretliyorum 1 tanesinide işretlemiyorum sonra
Kod:
DisplayChecked = 1
ValueChecked = 1
ve False değeri için ise
Kod:
DisplayUnChecked = 0
ValueUnChecked = 0
değerlerini gir ve en son olarak ta
Kod:
Procedure Form.QueryAfterInsert ();
begin
Dataset.FieldByName('YAZMA_HAKKI').AsString := '0'; // Değeri false yaptık
end;
Data1.KARARLAR.Transaction.CommitRetaining;
Kolay gelsin...
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
-
- Kıdemli Üye
Hocam anlamadım sende niye olmuyor, yani ben bu şekilde kullanıyorum bir sorun yok.
Tabloyu ve checkbox u silip yeniden denermisin . Birde şu commitretaining olayını şu şekilde kullanman daha iyi olur ,
Tabloyu ve checkbox u silip yeniden denermisin . Birde şu commitretaining olayını şu şekilde kullanman daha iyi olur ,
procedure TDTM_SIRKET.DSet_FATURAAfterPost(DataSet: TDataSet);
begin
if DSet_FATURA.Transaction.InTransaction then
begin
DSet_FATURA.Transaction.CommitRetaining;
end
else
begin
MessageDlg('Transaction Çalışmıyor!!', mtError, [mbOk], 0);
Exit;
end;