query1.Close;
query1.SelectSQL.Clear;
query1.SelectSQL.Add('Select * from MUSTERI Where MUSTERI.MUSADI = '''+edit1.text+'''');
query1.Open;
yukarıdaki kodla istediğim aramayı yaptım diyelim. Çıkan sonuc içerisinde başka bi arama yapmak istiyorum. Yani ALİ isimli müşterileri bulduk diyelim. Bu çıkan ali ler içinden başka bi arama yapmak istiyorum. Ama her seferinde toplam kayıt üzerinden arama yapıyor. Bi iki satır üzerinde değişiklik yaptım ama yemedi. Bence başka bi yolu var bunun
kolay gelsin
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Sadece bir öneri çıkan sonuc üzerinden Locate ile ikinci arama yapabilirsin. Ama SQL kullanacaksan Dataset i tekrar açıp kapatmadan ikinci bir SQL i yiğebileceğini zannetmem çeşitli seneryalor düzenleyebilirsin Fakat ne kadar kullanışlı olur uygulamadan önce düşünmek lazım.
Aslında benim bu işlemi yapmak istememin sebebi şu. Treeviewde veritabandıki kayıtların tümü var. dolayısıyla treeviewe tıkladığım zaman seçtiğim isimdeki kaydı açacak. bu dediğim oluyor. Fakat bu seçtiğim kısmın alt menülerini seçtiğimde toplam kayıtlar üzerinden arıyor. Yani önce seçtiğimle ilgili kayıtlar çakıcık sonra açılan kayıtlar içinden seçtiğim alt menü ile ilgili arama yapacak
Bu tür (Treeview) kullanımlarda Tablo yapısını kurarken, ID, ParentID gibi bir yöntem izlerseniz, aramalarınızda da ParentID'yi kullanırsanız, otomatikman Tablonun tamamında değil sadece belli bir bölümünde yapmış olursunuz.
Anlatabildim mi bilmiyorum. Yani kayıtlarınızı yerleştirirken ParentID vererek bir üst node'u tutun. ParentID'de üst node dururken, aramalarınızda daimi olarak where koşuluna ParentID = 10 gibi yaparak arama yapacağınız sayıyı, o node'a bağlı kayıt sayısına düşürürsünüz.
ParentID'de üst node dururken, aramalarınızda daimi olarak where koşuluna ParentID = 10 gibi
Bu dediğiniz işlem ile ilgili pek bilgi sahibi değilim. eğer bu işlem için treeview veya veritabanımda değişiklik yapmam gerekiyorsa işim zor hakkaten.
Ne yapmak istendiği tam açıklanırsa, belki seçtiğin yönteme de gerek kalmayacak başka bir çözüm önerebiliriz. Ya da tüm kıstasları where içinde bir seferde vermek gerekiyor.
Ayrıca iyi optimize edilip oluşturulan bir veri tabanında birden fazla sorgu çekilmesi tahmin edileceği kadar zaman almaz...? Ama hangi vt, tablo yapıları vs. bilmek lazım di mi
öyle çok fazla veri kayıtlı olmadığı için paradox kullandım.
İş yerinde kullandığımız mevzuatı bi program ile pratik şekilde kullanabilmek için yaptım. Tablonun düzeni şöyle.
Kamu Konutları Kanunu Bölüm 1 Madde 1 ylylylylylyl
Kamu Konutları Kanunu Bölüm 1 Madde 2 ylylllllllllll
Kamu Konutları Kanunu Bölüm 1 Madde 3 ylylylylylyl
Kamu Konutları Yönetm. Bölüm 1 Madde 1 ylylylylylyl
Kamu Konutları Yönetm. Bölüm 1 Madde 2 ylylylylylyl
Kamu Konutları Yönetm. Bölüm 1 Madde 3 ylylylylylyl
Bunları treeviewe şu şekilde ekledim
önce kanunun adını yazdım. daha sonra bölüm varsa alt menüsüne bölümü ekledim, o bölümün altınada maddeleri ekledim.
Kamu Konutları Kanunu
|___ Bölüm 1
|............... |___ Madde 1
|............... |___ Madde 2
|___ Bölüm 2
...............|___ Madde 3
...............|___ Madde 4
Bu şekilde bi treeview düşünün. Kamu konutlarına tıkladım. bu kanunun bütün maddelerini listeledi. Sonra diyelimki Madde3 e tıkladım bu kanunun Madde 3 olarak kaydettiğim kısmını açacak. Ama böyle tıkladığımda bütün kanunların madde 3 lerini listeliyor.