formların hiyerarşisi nasıl olucak?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

formların hiyerarşisi nasıl olucak?

Mesaj gönderen nitro »

s.a.
yazdığım herhangi bir programda formlar var. :)
anaform hariç diğer tüm formları fsstayontop yaptım. ki hani herhangi bir form anaformun arkasına geçmesin diye.
daha önceden anaformun üstüne açılan tüm formları showmodal gösteriyordum.
ama forumda yaptıüım bu konuda aramalar sonucunda freeman35 abimizin yorumları ilgimi çekti. çok mantıklı.
Diyorki: mesela adam bir fatura giriyor. aynı anda bir rapor alması gerekiyor. fatura girişini bitirmeden mi kapatsn.
stayontop ve sadece show olayı güzel ama şimdi de şöyle bir sorun oldu.
mesela bir formda bul butonu var. başka bir formdan bir isim bulup mevcut forma ekleyecez. mesela cari ismi kısmında f10'a basıyor müşteri karşısına cari isimler listesi geliyor. birini seçip enter'a basıyor. form kapanıyor ve seçtiği isimle işleme devam ediyor.
buraya kadar herşey iyi de: programda böyle bir işlem yaptığımda bulma formu kapanınca hemen altındaki form aktif olmuyor. bi daha mouse ile tıklamak gerekiyor.
demek istediğim şöyle bir şey yokmu:
formları şu sırayla açıyorum:
form5
form6
form19
form14 ... vs. sonra her formu kapattığım zaman o formdan bir önceki açtığım frm aktif olsun. bilmem anlatabildim mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

bu arada söylemeyi unuttum. CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.
Kullanıcı avatarı
osmantaskiran
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen osmantaskiran »

İşlem yaptığın formunu yine show ile aç.
ancak cari listesini getirirken carilistesi formunun sahibini işlem yaptığın form olarak yarat ve showmodal ile göster.
showmodal kapanınca direk olarak işlem yaptığın form aktif olacaktır.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Arştırmanız gerekenler :

Kod: Tümünü seç

FormStyle = fsMDIChild  /  fsMDIForm
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

benım bu konuda bi çalışmam olmuştu
mesela müşteri fatura kesiyor f9 a bastı müşteri listesi geldi müşteriyi buldu ve entere bastı fatura formu aktif şimdi f8 e bastı ve stoğu seçti entere bastı ve fatura formu yine aktif

hiç bi özel kod kullanmadım sadece bütün formları child ve müşterilereim gayet memnun eline mausu heç almadan fatura kesebiliyor. :lol:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

child form olayına daha denemedim ama artık o dönüşümü yapmak için geç olabilir. çünkü formları baştan child olarak tasarlayamam.
mevcut formların formstyle ını child yapsam sorun çözülürmü bilmiyorum. çünkü şu an deneme ortamım yok. allah nasip ederse akşam evde denerim. zalim hocalar saat 6ya kadar ders yapıyorlar. koca günüm okulda geçti. eve gidince deneyeceğim. çok teşekkürler.