Midas Teknolojisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ademcicek
Üye
Mesajlar: 409
Kayıt: 03 Eki 2003 01:50
Konum: Ankara

Midas Teknolojisi

Mesaj gönderen ademcicek »

Herkese merhaba. Yeni bir projeye başladım.midasla yapıyorum.uzak bilgisayarlarda çalışacak program.midas da master - detail olay nasıl oluyor anlamadım gitti. gerçi genel olarak nasıl çalıştığı hususunda tam olarak anlamış değilim. kayıt ekleme işlemi falan tamam onu yapıyorum. ama tablolarla bir birine nasıl ilişki kuracağımı bilmiyorum. midas kullanan varsa karşılaştıkları sorunları falan yazarsa sevinirim.
çok teşükür ederim. kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2131
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

normal master/detailden farkı yoktur. client programda kullandığınız clientdatasetlerin mastersource ayarlarını uygun şekilde yaparak bu yapıyı kurabilirsiniz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye
Mesajlar: 595
Kayıt: 05 Oca 2005 04:34

Mesaj gönderen delphist »

@sadettin hocam mümkünse Midas ile yaptığınız ufak çapta örnekleri biraz da olsa açıklamalı yazmanız mümkün mü...Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2131
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

http://www.turkiyeweb.com/user/sadettin ... detail.rar

burda ufak bir ornek var. kısaca açıklamak gerekirse
iki adet proje var.
MasterDetailServer.dpr ve MasterDetailClient.dpr

ilk önce MasterDetailServer.dpr dosyasından biraz bahsedelim.
bir adet TForm ve bir adet TRemoteDataModule içeriyor.
TRemoteDataModule bildiğimiz Datamodüldür. bunun tek farkı üzerindeki bileşenleri diğer bilgisayarlara paylaştırabilme özelliğinin bulunmasıdır.

üzerinde iki adet ttable ve tdatasetprovider bulunur. datasetprovider'ın görevi bağlı olduğu tablonun verilerine uzaktan erişilebilmesini sağlamaktır. Gerekli bağlantıları yaptıktan sonra server tarafını bitirmiş sayılırız. sadecebir kere programı çalıştırarak programın kendisini registrye kaydetmesini sağlayın.


şimdi client tarafına gelelim.
Dcomconnection bileşeni uzaktaki bir bilgisayara bağlantı kurmamızı sağlar. Bu bileşenin ilk önce servername özelliğine tıklayarak açılan kutudan az önce registrye kaydetmiş olduğumuz projemizi seçelim. (MasterDetailServer.MasterDetailRemoteServer) Connect özelliğini true yapalım. İki tane clientdataset koyup bunların Remoteserver özelliğini DCOMConnection1 olarak ayarlayalım. daha sonra uygun biçimde provider özelliklerini ayarlayalım. active özelliklerini treu yaptığımız zaman uzak makinedeki veriler karşımızda... Eğer master detail yapı istiyorsak bunları clientdataset üzerinden ayarlayabiliriz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Cevapla