Şube şeklinde bağlanan programların table daki yeri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Şube şeklinde bağlanan programların table daki yeri

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Arkadaşlar server makine üzerinde bulunan uygulamalara şube şeklinde bağlanan bir çok program var...Şubenin programlar ve alanlar içindeki rolü nedir. Yani şube bağlandığı zaman ki programlarda şube açmak gibi vs. şeyler var...Yani yazılımda şube nin oluşumu ve şubenin yazılıma etkileri nelerdir....Nasıl yazılmalıdır şube de düşünüldüğü zaman bir program....Teşekkürler
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

O kadar karışık yazmışsın ki kim şube kim merkez kim ne soruyor anlamadım!
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

peki hocam kusura bakmayın...Programlar hem merkez hemde şube şeklinde çalışabiliyorlar...Şube nin yaptığı işlerle merkezin yaptığı işler arasındaki farklar ne olabilir ve şube ayrımı nasıl yapılabilir bir programda...Şubenin yaptığı işlerin database deki yapısı nasıl olabilir...Bunu soruyorum...Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

eğer şubeler merkez le aynı işleri yapıyorsa merkezde bir şube sayılır.
merkezi merkez yapan tek şey veritabanıyla aynı makinada bulunmasıdır.
yani mantıksal bir olay. sanırım yapman gereken şey tüm programların bir kullanıcı adı ve şifre ile merkezdeki veritabanına bağlanması..
kolay gelsin.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Yani şöyle yapmak tamamen şube mantığı....Örneğin şube tanımlama diye bir yer yaptım...Şube tanımlamada şube kodları ve şubelerin tanımlaranını yaptım...Böylelikle şube hareketlerini kontrol altında tutmakla birlikte şube merkez olanın kodu 0 oldu ve kullanıcıları şube şube eklediğim olay şube merkez mantığı olmuş oluyor ...yanlış mı düşünmüşüm lütfen söylerseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

yapmak istediğin işe göre değişir fakat şöyle bir mantıkta kullanabilirsin,
mesela kullanıcıları tanımlasan ve her kullanıcının hangi şubede çalıştığını tutsan nasıl olur..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..