Ağdaki diğer bilgisayarlara erişim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Ağdaki diğer bilgisayarlara erişim

Mesaj gönderen sTb »

Selamün Aleyküm..
Ağdaki diğer bilgisayarlara erişim ve bzı işlemler yapabilmek için ( ekran görüntüsünü alma, bilgisayarda çalışan programları belirleme ) radmin tarzı programlarda olduğu gibi bir program yapmak istiyorum. Fakat yine radmin gibi programlarda olduğu gibi client pc de bir program çalıştırmadan yapmak mümkünmü. (Win Apileri kullanarak dos komutlarıyla v.s.)

Clientde yapmak istediğim işlemler :
Ekran görüntüsü alma
Çalışan programların listesini görme
Bir program çalıştırma ve ya çalışan programa key gönderme..

Saygılarımla...
:arrow: NOT: Bu testten sonraki gerçek manada ilk mesajım :D . Hayırlara vesile olur inşallah..
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Hoş geldiniz

Arama yaptınızmı ben sorularınızdan ilk ikisinin Forumda daha önce konuşulduğunu biliyorum ;)

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

Hoş Buldum. Teşekkür ederim .
Evet birkaç kere farklı isimlerde arama yaptım ve 100 yakın sonucu kontrol ettim.. Ağdaki bilgisayarları görme bakımından açıklamalar var veya radmin tarzı programlardan bahsediliyor.. Yalnız belirttiğim gibi cliente program yüklemeden yapmak istiyorum.. apilerle, component lerle veya benzeri işlemlerle....

Saygılarımla
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
sipi_raca
Üye

Mesaj gönderen sipi_raca »

Merhaba,
@husonet hocamın dediği gibi istediğin bazı özellikler forumda yer almakta. Şu var ki karşı tarafa bir program kurmadan erişme isteğin ile ilgili ve bu şekilde yapacakların biraz ileri konuları kapsamakta. iletişim protokollerini iyi bilmen gerekir. Sistem özelliklerini ve tabi apileri de ileri derecede iyi kullanmalısın. Haa unutmadan işine çok yarayacak UDP protokolu ve bileşenini tavsiye ederim. Bunlar sadece bir fikir. Bu türde bir erişim için dokumanım olsaydı önce kendim kullanırdım sonra sana gönderirdim :)
Not.: Ben de benzer bir programla uğraşıyorum gelişmeleri ve dokumanları bildirirsen sevinirim.
Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Şahsen Windows'un bu tip direkt operasyonlara uzaktan izin verdiğini sanmıyorum... :oops: Bu yönde bir link gördüyseniz bizimle paylaşırsanız sevinirim... Çıkış noktanız kilitli yani...

- Bir Agent yazmak gereği olacağını değerlendiriyorum... Localde bu istediğiniz işlemleri yapan bir program yazın ve uzaktan bu local projeyi istediğiniz şekilde tetikleyecek protokolü kararlaştırıp, Client/Server yapı kazandırın... Siz isteyin, client yapsın... 8)
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Re: Ağdaki diğer bilgisayarlara erişim

Mesaj gönderen rsimsek »

sTb yazdı:Fakat yine radmin gibi programlarda olduğu gibi client pc de bir program çalıştırmadan yapmak mümkünmü. (Win Apileri kullanarak dos komutlarıyla v.s.)
M$ un Windows unun yamalı bohça olduğu aşikâr da o kadar da yolgeçen hanı olduğunu sanmayın :!: Yoksa onca Spy, trojan, backdoor, virüs vs. ye ne gerek olurdu ki :?: Bir program yazalım istediğimiz bilgisayarı uzaktan yönetelim. Yine de kesin olmaz demek zor :? İyice bir windows u ve ağ protokollerini sular seller gibi hatmetmek belki bir :idea: yakabilir, yöntem ve mantığa aykırı olsa da unutulan bir açık kapı bulabilirsin :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MakPRO »

ben bir kaç ip ucu vereyim bu konuda
1. Ekran görüntüsünü clientte capture edip sadece değişen adreslerdeki görüntüyü göndermen sistemi hızlı yapar . Her görüntü değişmesinde komple gönderirsen işin zor olur.
2. Mouse 'un kontrollerini takip etmelisin ve bağlı olduğun bilgisayara dikte etmelisin. aynı şey klavye içinde geçerlidir.
3. bağlantıyı UDP olarak yapmak data kayıplarında görüntü kaybına yol açar . TCP /IP de bozuk görüntü geldiğinde yenisi gönderilir. tercih senin.
4. bir de bağlantı anında şifreleme işlemlerini md5 e göre yapman gerekli sistemde güvenlik açığı olmasın.

çok zor bir olay değil aslında Bahçıvan mantığıyla düşünün. suyu başka kanallara yönlendirmek ,yani uzaktaki bilgisayara ekran görüntüsünü göndermek çok zor değil ve uzaktaki bilgisayarın mouse hareketlerini ve klavye girdilerini bağlantı yapılan bilgisayara göndermek de zor değil.
http://www.inndir.com da AT&T nin yazdığı RealVNC adlı program ,1 MB tan daha düşük bir yazılım bu işi görüyor. Örnek olarak kullanabilirsiniz. Sanırım kaynak kodları da açık :) kolay gelsin
sipi_raca
Üye

@MakPRO arkadaşımızın dediği gibi yapmak zor değil nasıl ama, sizin karşı bilgisayarda erişiminizi sağlayacak bir program ve port yoksa, sistemde sürekli açık olan portları kullanmalısınız. Bu da benim ve diğer arkadaşların dediği gibi iyi bir sistem bilgisi ve takibine girer. Portları hallettin diyelim Açık oldukları için sistem bu portları kullanıyor olacaktır yani senin istemediğin bilgileri filtreleme durumun oluşacak. Bu filtrelemeyi de yapabileceğini varsayalım. Sistemden gerekli bilgileri alabilmen için çalışma şeklini ve verileri nasıl işlediğini bileceğinden (ki bunu varsaydık) görüntü, fare, klavye, ve tüm işlemler problem olmaz bu durumda. Çekirdek işlemlerini iyi bilmelisin. bu karşı bilgisayardaki kısım,
Uzaktan programsız erişebilmek için Öncelikle iletişim protokollerinin tüm katmanlarını çok çok iyi bilmen gerekir. Piyasadaki kitaplar yüzeysel. Öyle iyi bilmen gerekir ki göndereceğin paketin tüm başlıklarını bilgisayar değil senin belirlemen gerekir. Kevin Mitnick bu yöntemi kullanıyordu :twisted: . YAni paket programlamayı adın gibi iyi bilmelisin. İstediğin her şeyi hatta düşünebileceğin her şeyi yaptırabilirsin bu şekilde. Unutmadan Paketlerde sistem komutları olacak karşıda bir programın değil sistemin sana hizmet vermesi için. Yani bu arada ASM yi de iyi bilmen gerekiyor.
Şimdi bunları yapabiliyorsan, veya yapabilecek bilgiye erişirsen sistem uzmanlığını aşmışsın demektir. Bir hatam ve yanlışım varsa bildirin lütfen. Başarılar dilerim.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@sipi_raca client/server mantığı böyle çalışmıyor. Windows belki 443. portu açık bırakıyor ancak bu portun arkasındaki server yazılımı tek bir amaca hizmet ediyor. Dosya paylaşımı.

Yani bilgisayarın istediğim açık portundan dalarım ve istediğimi yaparım demek değil bu.

Hacker'lar açık portları şöyle kullanır. Bu porta yüklenir, arkasındaki server hatalı yazılmışsa buffer overflow ile göçer. Bu esnada hacker'ın gönderdiği buffer overflow'a yol açan verilerden uygun yerdeki bir code sistem belleğine sızar ve server yazılımının bellekte kullandığı yere yerleşir. Sistem bundan sonra server kodunu değil, hacker'ın gönderdiği kodu çalıştırmaya başlar. Bu sayede hacker kendi server'ını sistem server'ının üzerine yazmış ve çalıştırmış olur.

Arkadaşın yapmak istediği mrmcop'un da belirttiği gibi pek mümkün değil. Yani karşı makinada kendi isteklerine cevap verecek bir yazılım olması şart.

Windows'un uzak masaüstü bağlantısı bence iş görür. Bunu kullanmanı öneririm. VNC istemci ve sunucular da bence çok iyi ve açık kaynaklı olarak edinilebiliyor.
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

S.A..

Öncelikle herkeze teşkkür ederim..
Anladığım kadarıyla genel kanı cliente bi program yüklenmeden birşey yapamayacağımız..
Nasıl yapılacağını bilmemekle beraber :oops: affınıza sığınarak şöyle bir fikrimi belirteyim..

:arrow: Diğer bilgisayara " Print Screen " tuşunun yollayıp, bu keyin karşı tarafta döneceği bilgiyi inceleme gibi bir imkanımız yokmu ( tabi karşı tarafta program yok ) böyle bir şey yapabiliyorsak sorun hallolmuş demektir. :lol:

Saygılarımla
sipi_raca
Üye

@coderlord arkadaşım beni yanlış anlamış sanırım, ben client server mantığını anlatmadım ki yukarıda. Oldukça açık olduğunu sanıyorum. bir program için anlattım bunları,
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Client / server çalışan 2 yazılım olması gerektiğini anlatmak istedim.