word dosyaları ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

word dosyaları ile ilgili

Mesaj gönderen huseyinert »

merhaba arkadaşlar, polikilinik için yaptığım program da laboratuvar kısmında bir çok tahlil çeşitleri var ve hepsinin şablonları farklı, şuanda hepsini word dosyaların da tutuyorlar. her tahlil veya analiz için ayrı şablonlar oluşturmaktansa, hasta için word dosyasını açıp o word dosyasına ilişki vermek istiyorum,yani hasta ya sonrdan yapılan tahlil sonuçlarını görmek ve çıktı alabilmek istiyorum,bunu word deki şuan da hazırlanmış şablonlar üzerinde açıp nasıl yaptırabilirim.
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Dökümanları rtf ye çevirip database de tutabilirsiniz. Bilgilerin yerleşeceği yerlere rtf üzerinde field isimlerini belirten birer bilgi koyarsınız ve db den geldikten sonra verilerle rtf deki bu anahtar alanları merge edersiniz. Böylelikle sisteminizde veriler bir yerde şablonlar bir yerde durabilir ve geriye doğru da history tutabilirsiniz. Tek sorun imza kaşe vs varsa onları ne yapacağınız olacaktır.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

rtf nedir

cevabınız için teşekkür ederim rtf nedir acaba konuyu biraz açabilirmisiniz
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

RTF, bir formatlı dosya biçimidir. Delphi içinde ki componentlerle doğrudan DB de tutulabilmesi açısından bunu önerdim. Doc gibi bir formattır ve MS in doğrudan desteklediği bir formattır. Word dökümanlarını save as diyerek rtf olarak kaydedebilirsiniz. Bunları template import gibi bir kod yazarak delphi bileşenine yükler ordan de veritabanına kaydedersiniz. Misal word dökümanında adı gelecek yere [*ADI*] koyarsınız. Sonra bir bilgiyle doldurup göstereceğiniz zaman bu kodu adi alanının değeriyle replace edersiniz. Güzel tarafı döküman arşivinin tüm bileşenlerini veritabanında tutmuş olursunuz.

Kolay gelsin..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba
Benimde buna benzer bir sorunum olmuştu burda @Doganzorlu bahsettiği kodları burda buldum burdan yola çıkabilirsiniz.
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/dateien.php
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

teşekkür ederim cevapalınız için

berdem arkadaşım verdiğiniz linki tıkladım ama ingilizce hangi bölümünde bulunuyor benim işimi görecek kodlar acaba
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

...assign the text of a file to a string?
..search for text in textfiles?
...how to search a file for a string?
...write/ append Text to a file?
Fazlasısı var Kolay gelsin....