Merhaba.
Interbase'de bir "Date" değeri SubString ile copy ederken "Ay"'ı text olarak döndürüyor. Alan domainden "Date" formatında ama örnegin "01.04.2005" için "01.APR.2005" olarak döndürüyor. Case ile (veya if ile) kontrol edip gerekli düzenlemeyi yapmaktan başka çözüm önerebilir misiniz mümkünse..
Not : Bölgesel ayarlarda vs.de bi sorun yok, SubString kullanmadan yapılan tüm işlemler stabil çalışıyor..
Teşekkürler..
Interbase'de Date bir değeri Substring ile copy etme..
-
- Kıdemli Üye
erhaba ,
interbasede tam karşılığı nedir tam olarak bilmiyorum ama ben bu tür işlerde MySQL de önce alanı VarChar a CAST edip öyle SubString ile parçalıyorum yani şöyle bi model
gibi iyi çalışmalar.
interbasede tam karşılığı nedir tam olarak bilmiyorum ama ben bu tür işlerde MySQL de önce alanı VarChar a CAST edip öyle SubString ile parçalıyorum yani şöyle bi model
Kod: Tümünü seç
SUBSTRING(CAST(TARIH AS CHAR),1,2) AS NEW_FIELD
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Direkt tarih tipinde bir değişkene atıyorum..
@VKadaman'ın önerisi üzerine bu hale getirmiştim.
yapmak istediğim olay basitçe;
örneğin 14.04.2005 olarak verilen bir tarihi 01.04.2005 olarak kullanmak..
Teşekkürler..
vStartDate = Cast ('01.'||SubString (Cast (In_StartDate as Varchar(10)) from 4 for 2)
||'.'||SubString (Cast (In_StartDate as Varchar(10)) from 7 for 4) as Date);
yapmak istediğim olay basitçe;
örneğin 14.04.2005 olarak verilen bir tarihi 01.04.2005 olarak kullanmak..
Teşekkürler..
merhaba ozaman şöyle bir yola gidilebilir,
Tarih parçalama fonksiyonlarında yararlanabiliriz örneğin,
şeklinde degerleri elde edip üzerinde gerekli artırımları yapıp CONCAT edip yeri değeri elde edebiliriz die düşünüyorum.
iyi çalışmalar.
Tarih parçalama fonksiyonlarında yararlanabiliriz örneğin,
SELECT YEAR(TARIH) AS YIL , MONTH(TARIH) AS AY , DAY(TARIH) AS GUN FROM TALBE.....
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye
Öncelikle ilginiz için teşekkürler..Sitede aramaya devam edince (baya aramıştım çünkü) şöyle bi çözüm örneği gördüm;
Bu şekilde çözdüm..
Kolay gelsin..
vStartDate = Cast ('01.'||extract(month from IN_StartDate)||'.'||extract(year from IN_StartDate) as Date);
Kolay gelsin..