bir tecrübe paylaşımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

bir tecrübe paylaşımı

Mesaj gönderen tsamim »

merhaba arkadaşlar;

winxp de çalışan programım win98 de çalışmadı yaptığım denemelerden sonra edindiğim tecrübe delphi 7 ile kullandığım devexpress kompanentleri win98 uyumlu değil onlar sorun çıkarıyor aslında çok güzel ve kullanışlı kompanentler ama bu durumda yazdığımız projenin sadece winxp yüklü bir makinada çalışması gibi durum oluşuyor.

Bu konuda yanılmayı umuyorum çünkü devexpress'den vazgeçmek zorunda kalacağız.
bilbeyi
Üye

Mesaj gönderen bilbeyi »

Benim 98 altında çalışan projelerim var herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ve bu projeleri D7 ile xp altında oluşturdum. Aldığın hata nedir açıklayabilirmisin
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

Mesaj gönderen tsamim »

sayın bilbeyi ;

ilginiz için teşekkürler şu an yeni bir şey denemeye çalışıyorum umarım yanılıyorumdur.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bende winxp+delphi7+devexpress 4
hiç bir problem yok. tüm clientler win98. size tavsiyem makinanızda bir virtual pc bulundurmanız. programın değişik çözünürlüklerde ve faklı işletim sitemlerindeki davaranışını kendiniz kolayca test etmiş olursunuz.
Nemesis2005
Üye

Mesaj gönderen Nemesis2005 »

@mkysoft Şu virtual pc nedir acaba açıklayabilirmisin[/quote]
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
dcpromo
Üye

virtual pc

Mesaj gönderen dcpromo »

virtual pc sanal makina yani kendi bilgisayarınnın içinde başka bir bilgisayar çalıştırma. Xp içinde 98 çalıştırma.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
öncelikle DevExpress in kullandığı BPL lerin system dizininde olması gerekir eğer EXE içine gömmüyorsan. eğer ,işin bu kısmında sorun yoksa;
WinXP de çalışan bir projenin Win9x de çalışmaması gibi bir sorunun bir çok nedeni olabilir , Projen winXP de standart gelipte Win9x de ayrıca yüklenen COMObjelerini kullanıyor olabilir mesela , DOM ya da her ikisinde olupta versiyon farklılığndan kaynaklanan geçersiz metod çağrılarından kaynaklanıyor olabilir. bunları kontrol etmelesiniz şöyle bir yöntem önerebilirim projenizin çalışma zamanında yüklediği kitaplıkları tespit etmek için ,
View / Debug Windows / Modules ekranınıda projenin çalıştığında kullandığı kitaplıkları görebilirsin.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 7 + DevExpress hiç sorun çıkarmadan 98'te çalışıyor, tespitiniz yanlış.

Kolay gelsin.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Lütfen iyice test etmeden yanıltıcı mesajlar yazmayın.

Not: Belki Win98 bozuktur, DevExpress değil. ;)
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

özür

Mesaj gönderen tsamim »

evet sayın codelord bence haklı bu şekilde değilde yine bir soru olarak
veya yardım istemiyle yazmam doğru olacaktı sanırım, bu yüzden özür dilerim ben burdaki paylaşım ortamından ve iyi niyetten ve sizlerle bilgi paylaşımı içinden olmaktan memnunum bende sizler gibi bu güzel forumun daha gelişerek devam etmesini arzulamaktayım.

Gerçi benim sorunum devam ediyor ama benim bahsettiğim gibi değilde başka bir extren durum var sanırım.

xp'deki delphi dizaynımı 98'kurup programımı orda derlemeye çalışıyorum
neyi beğenmediğini bulmak için ama companentleri kurduğumda bir türlü xp'deki librarylerin hepsini oluşturamıyorum.Sanki compannetleri kurma sırasıyla ilgili bir problem çıkartıyor.kaç defa delphi'yi kaldırıp kuruduğumu hatırlamıyorum şu an için biraz ara verdim.(bunaldım birde sizin verdiğiniz cevaplardan çözümü olan bir sorun olduğu anlaşıldı).

ilgilenen herkese teşekkürler ve çalışmalarında başarılar dilerim.