DB'ye yüklemek icin Resim Convert

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikra
Üye

DB'ye yüklemek icin Resim Convert

Mesaj gönderen ikra »

arkadaslar öncelikle selamu aleyküm...

Delphitürkiye Forum'un dan edindigim bilgilere göre veritabanina resim kayit ettigimizde veritabaninda cok yer kapliyor. TIF dosyasi olarak kayit ettigimizde daha az yer kapliyormus...

BMP JPG ve GIF resimlerini TIF dosyasina convert edecek kodlariniz var ise ve beni bu konuda bilgilendirirseniz minnettar kalacagim...

saygilar
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

unutmadan bir de geriye convert etmem gerekiyor... yani tif ten tekrar jpg veya bmp ye cevirmeliyim...
kıdemsiz üye
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

viewtopic.php?t=5872&highlight=bmp+tif

BMP to TIF :idea:
JPG to TIF :idea:
GIF to TIF :idea:
AliRiza
Üye
İletişim:

resmin yolunu kaydetme

Mesaj gönderen AliRiza »

Hocam benim sana önerim resmi veritabanina kaydetmek yerine resmin adini ve yolunu veritabanina kaydetmen.Hem bu sekilde veritabanin sismeyecektir.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

oguz hocam ilginiz icin tesekkür ederim fakat oradaki kodlar o kadar fazla ki, delphi ye baslangic yapan bir insan icin anlasilmasi oldukca güc...

Aliriza hocam yapmaya calistigim program birden fazla client tarafindan kullanilacagindan resim yolunu kayit etmek yerine resim'i db ye kayit ediyorum.

db yi hazirlayip field'i Longblob olarak ayarladim. bir adet DBimage nesnesi attim ve resim'i db ye kayit ettim.

sorunlar kisaca sunlar:

1) bmp haricindeki her hangi bir formati kayit ettigimde DBImage nesnesinde görünmüyor. ille de bmp dosyasi olacak.
2) bmp dosyasi büyük oldugu icin db de oldukca fazla yer kapliyor. bunu jpg yada tif olarak kayit edip daha sonra okutmak istedigimde tekrardan bmp ye cevirip DBimage nesnesinde göstermem gerekiyor... yada benzeri bir sey :S

bana fikir verebilirmisiniz?
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

aklima yine sonradan bir sey geldi :) kusuruma bakmayin... secebilecegim resimler icin büyüklük sinirlamasi yapma imkanim var mi? örnegin yalnizca 100 KB lik dosyalari göstersin... cünkü belirli bir büyüklüge ulastiginda """"kapasiteyi astiniz"""" gibi bir hata ile karsilasiyorum... MYSQL db kullaniyorum ve yukarida da belirttigim gibi field i LONGBLOB olarak ayarladim...
kıdemsiz üye