Merhabalar
Arkadaşlar formdaki orneklere baktım değişik değişik ornekler de var ama Adoconnection AdoQuery AdoDataset kullanarak MS-Sql servere baglanıyorum bir türlü Editten girdiğim kriterlere göre yaptıgım aramayı dbgride aktaramadım.Diğer Orneklere de baktım o ornekleri de uyguladım ama olmuyo.Yardımcı olursanız sevinirim.
begin
with Query1 do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('select * FROM personel WHERE AD LIKE '''+E1.Text+'%'' AND SOYAD LIKE '''+E2.Text+'%'' and Babaad LIKE '''+E3.Text+'%''');
execsql;
end;
Hocam sorunum şu kod hata vermiyo ama dbgrid arattırdıgım ismi çektirip işaretliyemiyorum. Yazdıgım degerlerin bdgridde işaretli, olmasını istiyom ama olmuyo . Bunu
sql.Add('select ad FROM personel ');
FieldByName('Ad').AsString:='%' + E1.Text + '%';
yontemiyle de denedim ama bu seferde Ad die bi field yok diyo hocam orneklere baktım hepsini denedim ama bi türlü olmuyo.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
merhaba, like ile arama işlemleri benzer kayıtlarıda gösterir. birebir arama için locate kullanmalısın. diğer bir sorun like ile 3 ayrı parametre belirtiyorsun. burda mesele şu like tek alan üzerindeki aramalarda editin change olayına yazılır. siz arayacağınız ilk kaydın ilk harfini edite yazdığınızda grid dalgalanarak uygun kayıtlar listelenir. ancak birden fazla parametreli yani 3 farklı alan üzerinde and operatörüyle eşleyerek arama yapmak birebir alan üzerinde arama yapmaktır. dolasıyla like yerine locate kullanırsan sorgun hatasız çalışacaktır. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome