internet üzerinden programlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
coskun
Üye

internet üzerinden programlama

Mesaj gönderen coskun »

tüm arkadaşlara ve delphi kullanıcalarına selamlar ve başarılar. otobüs firmalarının kullandığı gibi bir program hazırlamanın mantığı nedir. interbase kullanılarak bu şekilde birprogram hazırlamak için ne gibibir bilgiye ihtiyaç vardır nasıl hazırlanması gerekir.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

tam aradığın ürün:
BOS
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

her veritabanı için bunlar ayrı ayrı anlatıldı. biraz araştırırsanız sonuca ulaşırsınız.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
kissoid
Üye
İletişim:

otobüs programları ha...

Mesaj gönderen kissoid »

baba temel mantığını bile bilmezken bunu yapman biraz zor.
otobüs firmalarının acenteleri farklı şekillerde olduğu için postaneden hat kiralarlar. Anlıcan şehirler arası bir ağ kurarlar. Daha sonra bu acentelerdeki bulunan programlar bu ağ üzerinden merkez bilgisayar üzerindeki SQL database serverlara ulaşırlar. temel felsefesi bu. Bu konu hakkında baya bir fikrim var. Ama gerçek ve büyük bir firma için bunu yapacaksan -ki sanırım böyle bir işi sana vermezler- firebird, mysql ve bunun gibi veri tabanları böyle bir yükün altından kalkamazlar. Ancak progress, mssql server ve tabiki oracle gibi veri tabanları kullanılmalıdır.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Re: otobüs programları ha...

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
kissoid yazdı:-ki sanırım böyle bir işi sana vermezler-
Yaklaşımınız biraz absürd olmuş.Evinde Cezaevlerine, adliyeye program yazan kişiler tanıyorum.Burada kimin, hangi pazar potansiyeline sahip olduğunu bilemeyiz.
kissoid yazdı: firebird, mysql ve bunun gibi veri tabanları böyle bir yükün altından kalkamazlar. Ancak progress, mssql server ve tabiki oracle gibi veri tabanları kullanılmalıdır.
Üzgünüm ama bu fikrinize de muhalefet edeceğim.Ciddi projeleri bile "Paradox"'la çevirebilen firmalar var (başka veritabanı kullanmadıkları anlamına gelmiyor bu).Modelleme ve senkranizasyon doğru yapıldığında çok az hata payıyla (hatasız yazmanız mümkün değildir) bu işi örneğin "Firebird" ile yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Bu sorular aynı değilmi :?:

viewtopic.php?t=9750
coskun
Üye

haklısınız amadha ayrıntılı bir bilgi tarif edermisiniz

Mesaj gönderen coskun »

haklısınız sorular aynı. kusura bakmayın öncki yolladığım yanlış yrden çıktı. bir arkadasım anlatmıs durumu. socket connection la ilgili. olarak. elimde yapılmış bir program var bunu kullanarak bu olayı gerçekleştirmekistiyorum. mantık olrak isterseniz o ben de var. server ve client olarak anltılmış bu durum. ayrıca server için farklı bileşenler clientler için farklı bileşen ler kullanılmış olarak yazmış. datamodule kullanarak anlatmış bu olyı ben bu olayı datamodule kullanmadan direk formun üzerinde bieşenler yerleştirerek yapmak istiyorumbu konuda yardımlalrını zı itiyorum. teşekkür ederim.
kissoid
Üye
İletişim:

sanırım yanlış anlaşılmışım

Mesaj gönderen kissoid »

kusura bakmayın ama eğer büyük firmalarla çalışıyorsanız o firmalara teknik desteği olmayan veritabanlarını sunamazsınız. FireBird veya Interbase gibi veritabanları orta ölçekli firmalarda kullanılabilir ama sadece o kadar. Arkadaşlardan bir tanesi paradox ile bile iş yapıldığını söylemiş, haklıdır. Küçük firmalar için neden olmasın. Paradox verit abanı 500.000 kayıtta hata vermeye başlıyor.
Soruyu soran arkadaş otobüs firmaları için olan programdan bahsetmiş ki ben bu işin içerisindeyim içerisinde 10.000.000 dan fazla kayıt tutulan bir sürü tablo oluyor.
Bu işi sana vermezler derken ise büyük firmalar bu piyasayı kapatmış ve veritabanlarının fiyatı bile belli... Daha sistem üzerinde bilgi sahibi olmayan kişilere bu işi nasıl versinler. Ben bunu küçümsemek amaçlı söylemedim. Başıma gelen olaylardan sonra arkadaşa anlamlı ya da anlamsız, nasıl dilerseniz öyle kabul edin, küçük bir öğüttür bu...
herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

kissoid'in söylediklerine katılıyorum fakat

"kusura bakmayın ama eğer büyük firmalarla çalışıyorsanız o firmalara teknik desteği olmayan veritabanlarını sunamazsınız" cümlesinde hedef aldığı veritabanları firebird veya mysql ise bu veritabanlarının profesyonel teknik desteklerinin olduğunu belirtmek istedim sadece.

firebird : http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... p_services

mysql : http://www.mysql.com

bu sitelerde parasını bastırıp teknik destek alabiliyorsunuz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/