selamlar,
görev yaptığım okulda kullanmak için küçük bir çalışmayı(program diyemiyorum.çünkü delphi ile tanışalı 5-6 ay oldu.) bitirmeye uğraşıyorum.fakat raporlama konusunda biraz sıkıntı çekiyorum.forumda aradım ama istediğim yanıtı bulamadım.veri tabanımdaki bilgileri dbgridte table ile gösterebiliyorum,dbgrid'in multiselect özelliğini kullanarak birden fazla kişiye ait bilgileri seçebiliyorum ancak bu bilgileri rapor sayfasında hazırladığım şablon üzerine yerleştirdiğim textlerde gösteremiyorum.dbgridde kaç kişiyi seçersem seçeyim sadece bir kişi ve bu kişiye ait bilgileri görebiliyorum.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.iyi aksamlar
rave rapor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Grid üzerinde multiselect ile seçtiğiniz kayıtları memory table ye alarak daha sonra bu memory table ye alınmış kayıtları rave veya qreport ile yazdırabilirsiniz.
Raporlama aracı üzerine koyacağınız bantın datasource sini bu memory tablo ya bağladığınız takdirde tüm kayıtlar görünecektir.
kolay gelsin
Grid üzerinde multiselect ile seçtiğiniz kayıtları memory table ye alarak daha sonra bu memory table ye alınmış kayıtları rave veya qreport ile yazdırabilirsiniz.
Raporlama aracı üzerine koyacağınız bantın datasource sini bu memory tablo ya bağladığınız takdirde tüm kayıtlar görünecektir.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

rave rapor
sayın bobasturk,
verdiğiniz yanıtla sorunumu çözdüm.teşekkürler,iyi çalışmalar.
verdiğiniz yanıtla sorunumu çözdüm.teşekkürler,iyi çalışmalar.