Mrb arkadaslar,
Projemde Cx componentlerini kullaniyorum, ve projede kazakca metinler yazilmak zorunda fakat bir turlu bunu yapamadim, forumda arastirdim TNT seklinde component paketine rasladim, fakat benim sorunum su bu component paketide gayet guzel ama proje bitme asamasinda ve tum projeyi yeniden bu componente gore dizayn edemem, Cx componentlerinde ve cxGrid lerde unicode nasil kullanabilirim,
TNT web sitesinde ayrica su link var fakat dosyalari koymamislar
Unicode for DevEx
Developed by Eugene V. Goldberg
Unicode enabled TcxTextEdit, TcxDBTextEdit and a grid.
Will need to add combox, listboxes etc.
saygilar,
Burhan Cakmak
DevExpress componentleri ve unicode
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
devexpress i unicode desteği yok, hatta gelecektede vermiyeceğiz diyerekte yardım sayfalarında not düşmüşler. ama yapanlar var, mesela ibexpertte gridler(cx) unicode destekli, ama kodlar üzerinde kendileri modifikasyon yapmışlar.
Unicode for DevEx de ise arkadaş kendisi edite ait tüm string fonksiyonları çevirmiş anladığım kadarıyla. ama komple paketi çevirmeye çalışmak zor
birde her cx güncellemesinde oturup bu implementasyonu tekrar yapmak gerekir, bende kullanmak istemiştim cx ama olmadı
bu arkadaşa bir mail atın, belki yaptığı düzenlemeler kolay ve uygulanabilir ise denenebilir.
Unicode for DevEx de ise arkadaş kendisi edite ait tüm string fonksiyonları çevirmiş anladığım kadarıyla. ama komple paketi çevirmeye çalışmak zor

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
-
- Üye
Hocam ben de bu konu üzerine çalışıyordum. Mesajınızı görünce yazayım dedim. Firebird 1.5 deki unicode_fss ile db yi oluşturdum ama yine sıralamada (collate unicode_fss) dememe rağmen sıralamalar yanlış. Select cümlesinde where alanadı like '[%]' çalışmıyor. Ama ikinci ] kaldırınca çalışıyor.
FB 2 de utf 8 desteği var. Ben fb 2 ye geçecegim. Bir de dediğiniz gibi db ile bağlantı kurduğunuz komp. lerin de utf 8 desteği olması gerekiyor.
Bu konuda fib plus ın sitesindeki
FB 2 de utf 8 desteği var. Ben fb 2 ye geçecegim. Bir de dediğiniz gibi db ile bağlantı kurduğunuz komp. lerin de utf 8 desteği olması gerekiyor.
Bu konuda fib plus ın sitesindeki
yazıyı da ekleyince acaba ibx bileşenlerinin de utf8 desteği olması lazım diye aklıma bir soru geldi. Halen araştırıyorum. Tnt comp. ben denedim. Normalde utf 8 desteği var ama db ye yazarken karakterlerde yine sorun oluyor. İstiyorsanız tnt yi mail atabilirim.Devrace developers continue to improve FIBPlus library and make it better compatible with Firebird 2 (in particular now FIBPlus supports charset UTF8 fields for Firebird 2). That's why the newest FIBPlus version 6.45 has a number of improvements and 16 bug fixes. FIBPlus 6.45 also supports C++ Builder 2006. For more details please check Release Notes. Fully functional FIBPlus trial version is available for download.
fibplus(v6 dan itibaren) ve tnt ile firebird e bağlanınca hiçbir problem çıkmıyor, ayarlarınızda bir hata olabilir veya fonksiyonlarınızda. where de like da arama yapabiliyorum bir problemle karşılaşmadım şu güne kadar.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
-
- Üye
Ben hali hazırda ibx bileşenlerini kullanıyorum. projeyi yaparken tnt comp. lerini de kullanmamıştım.Ve veritabanı oluştururken win 1254 seçmiştim. Bu veritabanından hosting firmamdaki mysql (utf8 ile oluşturuluyor.ve utf 8 turkish ci seçiyorum.) veritabanına veri göndermem lazım. Ancak türkçe karakterlerde hata oluyor.
Yapmam gerekenler neler? dbyi yeniden utf 8 (fb 2.0) olarak mı oluşturayım. yoksa 1.5 deki unicode fss mi yapsam. ayrıca şu sitede 1.5 de http://koti.mbnet.fi/akini/ib/ bug olduğu ve 2 de düzeltildiği yazılmış.
http://koti.mbnet.fi/akini/ib/unicode.html ayrıntılı bilgi.
Yapmam gerekenler neler? dbyi yeniden utf 8 (fb 2.0) olarak mı oluşturayım. yoksa 1.5 deki unicode fss mi yapsam. ayrıca şu sitede 1.5 de http://koti.mbnet.fi/akini/ib/ bug olduğu ve 2 de düzeltildiği yazılmış.
http://koti.mbnet.fi/akini/ib/unicode.html ayrıntılı bilgi.
sizin unicode alan veya db kullanmanıza gerek yokki
türkçe collocate yapacaksınız. unicode sadece multilingual durumlarda veya çince japonca gibi multibyte karakter setleri için lazım.
sorunuzun çözümü ise utf8encode ve utf8decode ile ilgili. db den çektiğiniz dataları ascii ye çevireceksiniz.db yi gereksiz şişirmenize gerek yok.

sorunuzun çözümü ise utf8encode ve utf8decode ile ilgili. db den çektiğiniz dataları ascii ye çevireceksiniz.db yi gereksiz şişirmenize gerek yok.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^