cari mantığına ait Bir sorun..

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

cari mantığına ait Bir sorun..

Mesaj gönderen spoke25 »

Selamun aleykum..

diyeliki fatura veya irsaliyelerden mal girişi yapıyoruz. Bir market düşünün elektirk tesisatında bir tamirat yaptı buna karşılık fatura aldı ne yapacaz bu faturayı? tamirat diye bir stok kartı açsak stok kartı şişer.. tamirat diye bir şeyi stokta tutmanın mantıgı ne ?

Yada yazarkasalarından birini sattı ve fatura kesmesi lazım ozamn ne yapacaz?
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

kendim bir mnıtk gelistirim ama nekadar doğru bilmiyorum..
fatura turu diye bir alan tanımladım ve staokta tutulacak turden bir fatıura yada irsaliye ise.. stok hareketlerine işletiyorum..
ama hizmet faturası ise

Ozamn sadece cariye işletiyorum.
Ama halen kullnılan mantık ne bu konuda bir bilgim yok.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

tamirat diye bir stok kartı açacaksın.
stok kartı tablonda stok tutulacak mı diye bir saha olacak eğer bu sahadaki veri 1 ise o stok kartı için stok miktarı hesaplanacak 0 ise hesaplanmayacak.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhabalar

malın alınıp, satılması Stok + Satıcı + Müşteri Üçgeninde döner.

Satış Faturası = Mal satışı esnasında düzenlenir. İşletme Düzenler
Alış faturası = mal alışları esnasında düzenlenir. Firma Düzenler
Alıştan iade Faturası = alınan malın firmaya iadesi esnasında düzenlenir. İşletme Düzenler
Satıştan iade Faturası = satılan malın geri gelmesi esnasında Müşteriler Düzenler
Gider Faturası = işletmenin yapmış giderlerin takip edildiği faturadır.
Türk telekom, Elektrik, Kira, Yemek, Çay, vs.vs. giderlerin takip edilmesi maksatlı
gelir Faturası = işletmenin esas faaliyeti dışında yapmış olduğu gelirleri takip ettiği kısım. kira geliri, Hisse senedi geliri, banka faiz geliri, vs.vs.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

tamam işte hocam.. benimm fatura hereketlrrim bir fatura toplamını ve stok kartlarını etkiliyordu
fatura hareketlerinde tamirat elektirk gibi alanların olması için birer stok kartı olması klazım idye düşünmüştüm fakat sonradan fatura türü diye bir alan ekleyerek işi halletim. fatura satış , alış iade değilse sadece cariyi ve etkiliyor.. oyle ir çözüm buldum.
Hatta bunun iiçinn başka bir tablo yapacam ve bu tur işlemşlemşerin toplam giderlerini arad tutacam. İlginize teşekur ederim