selamunaleyküm...........
1. sorum:bir mdi olarak ana form ve mdiçhild diye 2. formum ve yine mdiçhild diye 3. formum var ana formun yeni aç klik olayına şifre formunu oluşturarak bağladım ama şifre formunu yok edip kayıt formunu oluşturamıyorum.kısacası bir formu oluştururken kendini yok edip oluşturduğumuz formu nasıl görebilirim?
2.sorum:Kullanıcı adını ve şifresini nasıl saklata bilirim?Kullanıcı ismini ve şifresini girdiği zaman hatırlanabilir.Benim yaptığım yol çok uzun kısa yolu varmıdır?
Delphi create
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Aleyküm selam
İlk sorunuzu tam olarak anlayamadım ama ikinci sorunuzun cevabını REGISTER olarak verebilirim. Kullanıcı adı ve şifresini registry de tutabilirsin. Kendin ufak birde şifreleme algoritaması yazarsan register da bu sakladığın şifre ve kullanıcı adını kodlayabilirsin. Register dan çağrırken de bu şifreli veri dekod edip kullanırsın.
Umarım bir faydası dokunur...
selametle...
İlk sorunuzu tam olarak anlayamadım ama ikinci sorunuzun cevabını REGISTER olarak verebilirim. Kullanıcı adı ve şifresini registry de tutabilirsin. Kendin ufak birde şifreleme algoritaması yazarsan register da bu sakladığın şifre ve kullanıcı adını kodlayabilirsin. Register dan çağrırken de bu şifreli veri dekod edip kullanırsın.
Umarım bir faydası dokunur...
selametle...
Merhaba,
ben de ilk sorunu tam anlayamadım ama sorunla ilgili olarak : ben şifrelerimi veritabanında saklıyorum. Saklarken şifrelerini de şifreleyerek saklarsan çok daha iyi olur.
Ana formun OnShow olayında şifre formunu oluşturup gösteriyorum. Eğer kullanıcı doğru şifre girerse, form yok edilip, ana form gözüküyor, eğer 3 defa yanlış girerse program kapatılıyor.
Kolay gelsin.
ben de ilk sorunu tam anlayamadım ama sorunla ilgili olarak : ben şifrelerimi veritabanında saklıyorum. Saklarken şifrelerini de şifreleyerek saklarsan çok daha iyi olur.
Ana formun OnShow olayında şifre formunu oluşturup gösteriyorum. Eğer kullanıcı doğru şifre girerse, form yok edilip, ana form gözüküyor, eğer 3 defa yanlış girerse program kapatılıyor.
Kod: Tümünü seç
try
GirisForm:= TGirisForm.Create(Application);
with GirisForm do
begin
ShowModal;
if ModalResult <> mrOK then
Application.Terminate;
end;
finally
GirisForm.Free;
GirisForm:= nil;
end; {try}
Ben de ilk soruna cevap vereyim ben anladım sanırım 
Kullanıcı girişi yaptıracağın forumu child yapma normal form olsun. Ama project->options da autocreate den bu normal formu kaldır
mdi formun oncreate olayında bu normal formu create etmen gerekiyor:
Bunu yaparsan mdi form create olurken ilk olarak kullanıcı giriş formun gelir. Onda yapacağın işlemleri gerçekleştirdikten sonra mesela kullanıcı giriş ve şifresi onaylanınca formu Close etmelisin
O close olunca senin mdi formun görünecektir.
Kolay gelsin..

Kullanıcı girişi yaptıracağın forumu child yapma normal form olsun. Ama project->options da autocreate den bu normal formu kaldır
mdi formun oncreate olayında bu normal formu create etmen gerekiyor:
frm_kullanici_giris := Tfrm_kullanici_giris.Create(Application);
frm_kullanici_giris.ShowModal;
frm_kullanici_giris.free;
frm_kullanici_giris.Close;
Kolay gelsin..
Selam Aleyküm Arkadaşlar cevablarınız Çok Teşekkür ederim.ilk sorumu anlatamadım galiba.Sorum şöyleydi.
1.mdi ana formum tabiki Dosya diye Menusu var ve Bu menüden yeni kayıt bölümünün onclick olayına şu kodu yazdım
var
form2:Tform2;
begin
form2:=Tform2.create(self);
form2.width:=200;
end;
ve formumu tasarladığım biçimde oluşturdum.
2.formum yani oluşan form mdiçhild form.Ve bundada kullanıcı adı nı tutan
combobox ve sifre yazılan edit ve 2 tane button var.Tamam Butonun onclik olayına;
var
form3:Tform3;
begin
form3:=Tform3.create(self);
form2.free;
end;
yazıyorum Form2 Yi yok Edip Form3 ü açmıyor.Her İkisini de yok ediyor.Sadece free yazıyorum yine her ikisini yok ediyor yazmıyorum form2 hafızada ve ekranda kalıyor.Form onclose olayına yönlendirip action:=cafree; olayıy la hata veriyor.Ne yapabilirim. Teşekkür Ederim..
Sifre saklama Olayını Açarmısınız.KısaBir Örnekle...kolay gelsin
1.mdi ana formum tabiki Dosya diye Menusu var ve Bu menüden yeni kayıt bölümünün onclick olayına şu kodu yazdım
var
form2:Tform2;
begin
form2:=Tform2.create(self);
form2.width:=200;
end;
ve formumu tasarladığım biçimde oluşturdum.
2.formum yani oluşan form mdiçhild form.Ve bundada kullanıcı adı nı tutan
combobox ve sifre yazılan edit ve 2 tane button var.Tamam Butonun onclik olayına;
var
form3:Tform3;
begin
form2.free;
end;
yazıyorum Form2 Yi yok Edip Form3 ü açmıyor.Her İkisini de yok ediyor.Sadece free yazıyorum yine her ikisini yok ediyor yazmıyorum form2 hafızada ve ekranda kalıyor.Form onclose olayına yönlendirip action:=cafree; olayıy la hata veriyor.Ne yapabilirim. Teşekkür Ederim..
Sifre saklama Olayını Açarmısınız.KısaBir Örnekle...kolay gelsin
AS,
teknik olarak sifre alma ekranını ben modal olarak gostermeyi tercih ederim ve de o ekran sadece iki tane global degiskene ekrandan girilen degerleri alir. O ekran icinde basak hic kod olmaz. Digerkodlari ana form icinde ya da gerekli diger yerlerde gerekli karşılaştırmalar sonrasında yazarım....
Sizin sorununuza gelince sanırım... satırındaki self form2 anlamına geldigi icin. Form3'un owner'i form2 oluyor ve form2'yi free edince form3 de gidiyor.... o satiri
mdi formunuzun adinin Form1 oldugunu varsayiyorum tabi....
teknik olarak sifre alma ekranını ben modal olarak gostermeyi tercih ederim ve de o ekran sadece iki tane global degiskene ekrandan girilen degerleri alir. O ekran icinde basak hic kod olmaz. Digerkodlari ana form icinde ya da gerekli diger yerlerde gerekli karşılaştırmalar sonrasında yazarım....
Sizin sorununuza gelince sanırım...
form3:=Tform3.create(Form1);