Sa.
Arkadaşlar herkese hayırlı işler diliyorum.
Programlarımızda yaptığımız yenilikler sonrasında veritabanımızda oluşan değişiklikler (viewler,tablolar,alan değişiklikleri,sp değişiklikleri) kullanıcının versiyon yükseltmesinde kullanıcıya nasıl verilmeli ?
Kullanıcıların halen kullandıkları versiyondaki dataları yeni tabloya kodla aktarmak mı daha mantıklı ve sağlıklıdır veya eski db'ye fiziksel değişiklikleri sql ile uygulamak mı uygundur?
Veya daha farklı bir uygulama yada bu iş için hazırlanmış bilinen bir tool var mı?
Teşekkür ediyor,iyi çalışmalar diliyorum.
Versiyon değişiklerinde db kullanıcıya nasıl verilmeli?
Versiyon değişiklerinde db kullanıcıya nasıl verilmeli?
Tarihtir adil hakem
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
Sen kadar mende Türk'em
Sense hür Türkiyemsin
Mense esir Kerkük'em
Atilla Yılmaz 2005 - Vaktidir
Fire Bird kod ile alan ekleme
mustafa hocam varolan bir veritabnına kod ile alan ekleme konusunda bir kod örneği verebilirmisiniz.
Kimlik=table name
adres= field name
adres= field name
Kod: Tümünü seç
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
begin
with adoQuery1 do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('ALTER TABLE kimlik ADD COLUMN adres char(30) ');
ExecSQL;
end;
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
- kadirkurtoglu
- Üye
ben IB DB Comporer v1.15 isimli bir program kullanıyorum. bu program herşeyi benim için yapıyor. tabi müşterinin ayağına kadar giderek. ben bu tarz da bir program geliştirmek gerektiğine inanıyorum.
şöle bir şey olabilir.
Firebird için Comporer de kullanıcı adı ve şifre istenir birde Mevcut Database gerisini bu program halleder. yapılan program delphiturkiye.com üyelerini güncelleme işlerini hafifletir kanaatindeyim.
şöle bir şey olabilir.
Firebird için Comporer de kullanıcı adı ve şifre istenir birde Mevcut Database gerisini bu program halleder. yapılan program delphiturkiye.com üyelerini güncelleme işlerini hafifletir kanaatindeyim.
Teşekkür ederim
arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
isimli programın linkini de verirseniz sevinirim arattım ama bulamadım.IB DB Comporer v1.15
- kadirkurtoglu
- Üye