s.a.
raporumu qreport ile alıyorum. rapor dizaynını a4 kağıdına göre yaptım. raporun üzerinde çizimlerde mevcut. ama yazma olayını a5 kağıdına da aldırmak istiyorum. reprot settigs ten kağıt boyutunu a5 olarak ayarladığımda rapor üzerindeki şekiller kağıda sığmıyor. yazı fonları da büyük olarak sırıtıyor. benim aklıma gelen bir rapordan 2 tane hazırlanması birisi a4 diğeri a5 olarak. ama bu iş baya bir zahmetli ve zaman alıyor.
qreportta a4 olarak tasarımı yazpılmış bir kağıdı a5 olarak yazdırmak istediğimde rapor üzerindeki bütün yazı şekil v.s. a5 kağıdına göre otomatik veya kod ile nasıl ayarlayabilirim. yani a4 kağıdındaki şekil ile a5 kağıdındaki şeklin boyutları farklı olmak zorunda.
iyi çalışmalar dilerim.
qreportta a4- ve a-5 kağıdı ayarı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
scaleby olayını biraz daha açabilir misiniz?nitrokonat yazdı:ben önceleri benzer burumlarda 2 farklı quickrep hazırlıyordum. Her objenin A5 kağıda göre boyutları ve konumu için kod yazmaktan daha kolay.
Ama yine de 2 farklı raporla uğraşmayayım dersen objeleri scaleby ile topluca A5 kağıda ölçekleyebilirsin.
kolay gelsin
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Merhaba;kodu ile 1/2 olarak boyutlandırma yapabilirsin. Böylelikle tüm değerler %50 küçülecektir.
ScaleBy(Çarpan Değer,Bölen Değer) metodunu detaylandırmak gerekirse bu metod hangi kontrol için çalıştırılıyorsa o kontrol ve içindeki tüm kontroller 1. parametre ile çarpılıp 2. parametre ile bölünerek yeni görünümüne kavuşacaktır. Tabi bu çarpma ve bölme işlemleri kontrollerin Left, Top, Height ve Width özellikleri üzerinden uygulanır. Bu işlemin istenilen sonucu verdiğine ya da vermediğine dair sonucu burada belirtirseniz iyi olacaktır. Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
QuickRep1.ScaleBy(1,2);
ScaleBy(Çarpan Değer,Bölen Değer) metodunu detaylandırmak gerekirse bu metod hangi kontrol için çalıştırılıyorsa o kontrol ve içindeki tüm kontroller 1. parametre ile çarpılıp 2. parametre ile bölünerek yeni görünümüne kavuşacaktır. Tabi bu çarpma ve bölme işlemleri kontrollerin Left, Top, Height ve Width özellikleri üzerinden uygulanır. Bu işlemin istenilen sonucu verdiğine ya da vermediğine dair sonucu burada belirtirseniz iyi olacaktır. Kolay gelsin.
En son sabanakman tarafından 28 Eki 2006 03:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
QuickRep1.ScaleBy(1,2);
yukarıdaki kod bütün raporu yazı, şekiller v.s. yarı yarıya (%50) küçülltü. ama kağıdın boyu a-4 olarak kaldı.
yazdırma esnasında kod ile kağıdın buyutunuda a-5 olarak ayarlarsam istediğim olacak. ben biraz daha çalışayım.
kolay gelsin.
quickrep1.page.papersize := A5;
quickrep1.page.papersize := A5;
Tanımlı sayfa büyüklükleri.
TQRPaperSize = (Default, Letter, LetterSmall, Tabloid, Ledger, Legal, Statement, Executive, A3, A4, A4Small, A5, B4, B5, Folio, Quarto, qr10X14, qr11X17, Note, Env9, Env10, Env11, Env12, Env14, CSheet, DSheet, ESheet, Custom)