Delphi.net Web sayfası dizaynı

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dameon
Üye

Delphi.net Web sayfası dizaynı

Mesaj gönderen dameon »

Arkadaşlar , sizlere bir soru sormak istiyorum.

Ben sayfamın görsel dizaynı için ve kodlar için (code-behind) Delphi.net IDE'sini kullanıyorum fakat görsel dizayn konusunda bir sürü sorunlar yaşıyorum.ASPX kısmında kod yazdıktan sonra "Save All" butonuna tıklıyorum , design kısmına geçince kendi birşeyler yapıyor , design kısmına geçince "Save all" tekrar aktif hale geliyor yani sanki kodlarda ben bir değişiklik yapmışım gibi.Ben de tekrar "Save All" yapınca sayfa düzeni filan karışıyor.Ayrıca panel kullanarak yerleştirme yapıyorum fakat bazen bir panel başka panel'i kendi içine alıyor , tekrar dışarı çıkartmak çok zor oluyor.Object Inspector bazen HTML kod kısımlarını gösteriyor bazen göstermiyor , panel içindeki yazılara CSS ekleme konusunda kendim manuel olarak eklemek zorunda kalıyorum , bazen <font></font> takısı iyi oluyor bazen <span></span> takısı iyi çalışıyor.

Örnek vermek gerekirse sayfanın görsel düzeni çok güzelken sayfanın bir yerine panel ekliyorum , panel içine yazılar yazıyorum , buraya kadar sorun yok.Sonra ASPX sayfaya gidiyorum ve
<font class="stilim">Aradaki metinler</font> eklediğim zaman "Save All" diyerek kayıt ediyorum.Sonra design kısmına geçince bütün sayfanın düzeninin bozulduğunu ve "Save All" butonunun tekrar aktif hale geldiğini görüyorum.

Sorum şu : Sizde görsel dizayn için Delphi.net'in IDE'sini mi kullanıyorsunuz yoksa ASPX kısmı için başka bir program mı kullanıyorsunuz ?
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

dreamvawer kullanabilirsin. ben frontpage de yapıp tml kodlarını kopyala yapıştır yapıyorum, ama dreamvawer ile direk aspx olarak yapabilirsin.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Benim izlediğim yöntem:
Photoshopta template vs kullanarak sayfayı tasarla.(Template işi kolaylaştırıyor. Renkleri vs. herşeyi değiştirebilirsiniz.)
Adobe imageready ye aktar. Slicelara böl. Html olarak kaydet. Bu html in resimlerini kendi projenin klasörüne aynen kopyala.
Html sayfadaki table kısmını al kendi aspx sayfana kopyala. Burda dikkat etmen gereken sadece master page deki yerler. Çok basitçe tablo vs ileuğraşmadan sayfayı tasarlayabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Delphi, HTML olarak mutlaka doğruluk aradığından ve HTML dizilimini kendi formatladığından bazen sayfalar gümbürtüye gidebiliyor.

Allah'an HISTORY olayı ile önceki sayfayı kurtarabiliyoruz. Delphi'nin HTML editörü maalesef çok kötü. Ancak büyük bir savaş sonucunda alıştığınızda fazla bir sorun çıkmıyor. Bende ara ara, sayfalar gümlüyor. History'den geri kurtarıyorum. Bu nedenle sık sık saklayın.

Ayrıca SPAN olayını kullanmayın onun yerine DIV tag'ını kullanın. SPAN olyı FireFox vb. de çalışmıyor. İşlev görmüyor. Tam olarak yani. DIV tam etkili çalışıyor. İkiside aynı işi görüyor diyebilirim.

Birde Delphi.NET de yazarken, ASPX sayfasını açın MOUSE sağ düğmeye basıp FILE-FORMAT'tan UTF-8'i seçin. Yoksa (D2005'de öyle yapıyorum) Türkçe karakterleriniz görünmüyor.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
dameon
Üye

Mesaj gönderen dameon »

Dreamweaver ile html tasarlamak kolay görünüyorda , ASPX tasarlayayım dedim.Açılışta ASPX project seçtim.Ama istediğim nesneyi istediğim yere sürükle bırak yapmak zor geldi bana , ya da ben tam olarak bilmiyorum.

Template olayına (bahsettiğin internetteki hazır web sitesi templateleri ise) pek girmek istemiyorum çünkü sayfa dizaynım benim kendi eserim olsun istiyorum.Ayrıca frontpage html kodlarını kalabalıklaştırıyormuş gibi geldi bana.

Murat arkadaşım , sen de benim rastladığım sorunlarla karşılaşmışsın. Mecburen ben de defalarca history kullanmak zorunda kalıyorum.Acaba diyorum , bu delphi.net (delphi 2005 bendeki) XHTML 1.1 gibi düzgünlük , sıkı kurallar filan mı arıyor.Mesela yukarıda solda structure penceresinde birkaç tane hata veriyor.Mesela EMBED takısını kabul etmiyor gibi görünüyor.Ama yine de sayfa görüntüleniyor.Ayrıca birkaç kere denememe rağmen java applet ekleyememiştim.

ASPX kısmında metin ekliyorum , görünümde aynen notepad'deki "sözcük kaydır" yapılmış gibi ayarlıyorum , yani bütün kodları yatay kaydırma çubuğu görünmeyecek şekilde tek sayfaya alıyorum , save ettiğim zaman bir bakıyorum bizim kodlar sağa doğru uzamış , gittikçe gidiyor.Bu yüzden de bazen birgün önce çalışan dosya ertesi gün açtığım zaman "line too long" hatası verip açılmıyor.Bende notepad ile tekrar düzenlemek zorunda kalıyorum.

Türkçe karakter sorunum yok.