dbgrid de koln gizleme.. Nasıl ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid de koln gizleme.. Nasıl ?
Selamun Aleykum arkadaşlar..
Olay şu irsaliyede KDV dahil hariç işlemii yaptıracağım. Bunun içinn Tutuğum urune ait birim fiyat veya kdvli birim fiyat idye iki alanım var..
kdv dahil ise gridee biri gorunsun değilse biri gorunsun istiyorum..
Bunun içinn nsıll ir mantıkk kurmaklıyımm teşekür ederim
Olay şu irsaliyede KDV dahil hariç işlemii yaptıracağım. Bunun içinn Tutuğum urune ait birim fiyat veya kdvli birim fiyat idye iki alanım var..
Bunun içinn nsıll ir mantıkk kurmaklıyımm teşekür ederim
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
denemedim ama benim bildiğim visible:=true yaparsan görünür olur tekrar.
Birde akıl vermek gibi olmasın ama yaptığın yöntem bana biraz anormal geldi yani kullanıcı kdv hariç deyipte 10 ytl birim fiyat girerse kdv tutarı 1.18 olur(ürün kdv sinin %18 olduğunu baz aldım sen saten ürün kartlarında kdv oranını sormalısın) yok kullanıcı kdv dahil 10 ytl birim fiyat girerse KDV hariç birim fiyatı=8,47 kdv tutarı ise 1,53 olarak program tarafından hesaplanması lazım.
Birde akıl vermek gibi olmasın ama yaptığın yöntem bana biraz anormal geldi yani kullanıcı kdv hariç deyipte 10 ytl birim fiyat girerse kdv tutarı 1.18 olur(ürün kdv sinin %18 olduğunu baz aldım sen saten ürün kartlarında kdv oranını sormalısın) yok kullanıcı kdv dahil 10 ytl birim fiyat girerse KDV hariç birim fiyatı=8,47 kdv tutarı ise 1,53 olarak program tarafından hesaplanması lazım.
hocamm benn birimm fiyatıı stok kartındaa tutuyorum.. zatenn sadce urun numarasıı veya barkod girdiyorum. ve miktar
iki adet brimm fiyatım var biri kdv dahill diğerii hariç..
hareketlerimdede aynı alanlar var. kii kullnıcı faturanın yarısındaa aaabuu dahil faturaymış diyipp gerii dönmek istediğindee sadece bir raido grubuu değiştirsinn.. yanii sonuç olarakk benn her faturayıı aynıı faormatta kaydedişyorum etmek istiyorumm
yapmam gerekenn sadece fatura hareketlerindeki kolonlarıı gizlemek yada gostermek.. Akıll alışverişinde bulunacazz tabi.. neden bulunmayalım..
Birde burada sizin dediğiniz gibii bir fiayt değişikliğii olursaa buu fiyatıı stok kartınakayıot ediyorumm.. son kayıt olarakk kayıt ediyorum..
Ben bu sebelerden dolayıı boyle bir yontem sectimç farklıı fikrilere herzaman acığımm..
iki adet brimm fiyatım var biri kdv dahill diğerii hariç..
hareketlerimdede aynı alanlar var. kii kullnıcı faturanın yarısındaa aaabuu dahil faturaymış diyipp gerii dönmek istediğindee sadece bir raido grubuu değiştirsinn.. yanii sonuç olarakk benn her faturayıı aynıı faormatta kaydedişyorum etmek istiyorumm
yapmam gerekenn sadece fatura hareketlerindeki kolonlarıı gizlemek yada gostermek.. Akıll alışverişinde bulunacazz tabi.. neden bulunmayalım..
Birde burada sizin dediğiniz gibii bir fiayt değişikliğii olursaa buu fiyatıı stok kartınakayıot ediyorumm.. son kayıt olarakk kayıt ediyorum..
Ben bu sebelerden dolayıı boyle bir yontem sectimç farklıı fikrilere herzaman acığımm..
satış irsaliyesi veya satış faturasında dediğin yöntem olabilir.alış irsaliyesi veya alış faturası girişinde nasıl olacak.onundami fiyatını stok kartından alıyorsun.kimi firma kdv dahil birim fiyat girer gönderir size faturayı kimi kdv hariç birim fiyat girer onun için nasıl bir yöntem uyguluyorsun?
bakk hocamm satışş faturasıı da deginn gibii olursaa satışş fiyatımıı update ederimm alışş faturamm olursaa alışş fiyatımm.. dediğimm gibii stok kartımdaa
birim fiyat
kdvli birim fiyat
satış fiyat alanlarınnıı
buna gore ayarlıyorumm yanlıştaa olabilir uygulamada her hangii bir zorklukk olursaa starndart olarakk fiyatıı girdirimm
ama olacağınıı zanetmiyorum.
birim fiyat
kdvli birim fiyat
satış fiyat alanlarınnıı
buna gore ayarlıyorumm yanlıştaa olabilir uygulamada her hangii bir zorklukk olursaa starndart olarakk fiyatıı girdirimm
ama olacağınıı zanetmiyorum.
- kadirkurtoglu
- Üye
İrsaliye Malın Sevkiyatı esnasında düzenlenmesi gerekn bir evraktır. ve Fiyat Tutar gibi bilgiler yazılmayabilir. İrsaliye de yazılması gereken alanlarOlay şu irsaliyede KDV dahil hariç işlemii yaptıracağım. Bunun içinn Tutuğum urune ait birim fiyat veya kdvli birim fiyat idye iki alanım var..
1- Ürün Cinsi
2- Miktarı
Muhasebe sisteminde Envanter dediğimiz bir yapı vardır. tarih aralıklı veya bir mali yıl sonunda elde bulunan malın miktar ve tutarıdır. ve bu sistemde siz A stok kodlu malınızı
x tarih te 10 adet 50,00 YTl den almışsanız
y tarihinde 5 adet 55,00 Ytl den almışsanız
z tarihinde x maldan 5 adetini satmış iseniz
Ürün Cinsi Miktarı Fiyatı Tutarı
A--------------- 5 --- 50,00-------250,00
A--------------- 5 --- 55,00-------275,00
şeklinde bir döküm çıkarmanız gerekiyor. ve bu tutarlar KDV hariç olmak zorundadır. KDV nin ürünle bir alakası yoktur.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Mrb; Bu konulara pek bi katkım olmaz ama DBGrid.Columns[x].Visible ile görüntü ayarlarıyla oynamak bu kolonların görüntü sıralamasını değiştirsede kodla erişirken bu sıralamaya hiç bir etkisi yoktur. Yani kodla ne kadar Visible ile True ya da False yaparak değişiklik yaparsak yapalım DBGrid.Columns.Count veya DBGrid.Columns[12] hep sabit bir değer verecektir. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
- White Rose
- Üye
- İletişim:
s.a.
ben şu şekilde bir çözüm buldum
gridin istediğiniz alanlarını kullanın istemediğiniz alanlarını kullanmayın yani Listeden istediğiniz alanları seçin.
daha sonra bu ayarları
dbgrid.columns.savetofile(file name)
ile dosya olarak keydedip
dbgrid.columns.loadfromfile(file name)
de çağırabilirsiniz
ben şu şekilde bir çözüm buldum
gridin istediğiniz alanlarını kullanın istemediğiniz alanlarını kullanmayın yani Listeden istediğiniz alanları seçin.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Btn_AlanClick(Sender: TObject);
begin
Liste.Items.AddStrings(Table1.FieldList);
end;
procedure TForm1.ListeClick(Sender: TObject);
var
I,S:Integer;
begin
Dbgrid1.Columns.Clear;
S:=0;
For I:=0 To Liste.Items.Count-1 do begin