procedure TParaIade.Button2Click(Sender: TObject);
begin
query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from paraver where serino =:''' + edit1.Text + '''');
edit2.Text:=Query1.fieldbyname('serino').asString;
end;
arkadaslar paradox db de böle bi sorgu yazdım
Paraver tablosundan serino'su edit1 in içindekine eşit olan kaydın serinosunu edit2 ye yazdırsın istiyorum ama yazdırmıyo hata nerede acaba ?
edite 3 giriyorum field 3 not found diyo
En son KingStriker tarafından 07 Kas 2006 03:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Query1.SQL.Add('select * from paraver where serino = :serino ');
eşittirden önceki serino field adıdır. : sonraki ise parametre adıdır.
parametre adını belirterek aşağıda ilgili parametreye değeri edit2 den göndeeiryoruz...
Query1.fieldbyname('serino').asString := edit2.Text;
bu aşamdan yani parametreye değer gönderildikten sonra datasetimizi open yapıyoruz.
kadirkurtoglu yazdı:2- numaralı cevabı dikkatli incelersen
Query1.SQL.Add('select * from paraver where serino = :serino ');
eşittirden önceki serino field adıdır. : sonraki ise parametre adıdır.
parametre adını belirterek aşağıda ilgili parametreye değeri edit2 den göndeeiryoruz...
Query1.fieldbyname('serino').asString := edit2.Text;
bu aşamdan yani parametreye değer gönderildikten sonra datasetimizi open yapıyoruz.
abi işte :serino parametre oluyo onu çözdüm. Ama o parametreye mesela edit1 deki değeri nasıl atayacağım ? çözemediğim nokta orasıydı. parametre bir değişkenin değerini alıp sorguda o değeri arıyor mantıken. Ancak ordaki :serino parametresi değeri nerden alıyor onu çözememiştim. Quotedstr fonksiyonu ile buldum yöntemi bende.
query1.SQL.Clear;
query1.SQL.Add('SELECT paadi FROM ParaAlanlar where Pano='+ QuotedStr(dbedit2.Text) );
query1.Active := True;
label7.Caption:= query1.FieldByName('paadi').AsString;
query1.Active := False
yukarda yazdığın kod ile ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. ve Yukarıdaki kod saçma sapan bir kod dizisi;
where şartında pano fieldine şart veriyorsun neyi: dbedit2.text i hadi buraya kadar tamam diyelim. label7'ye paadi parametresini aktarıyorsun. burası ne oluyor anlamadım. ortada paadi diye bir parametre yokki. neyse senin kafan fena halde karışmış. kafanı toparla. ne yapmak istediğini tam yaz yardımcı olalım.
Yukaridaki kod ile dbedit2 nin icindeki degeri sorguya gonderip o sorguya karsilik gelen pano nun sahibi olan serinonun Paadi fieldinden isim getirdim. Ve tam istedigim gibi oldu