Database Login

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
palandoken
Üye

Database Login

Mesaj gönderen palandoken »

IBDatabase'in LoginPrompt'unu Delphi'den kodla false yaptım.Ama yinede password ve user name soruyor.

IBDataset'in Delphi'de properties'ten LoginPrompt'unu False yapıyorum.Bu seferde Connected'i true yapmak istediğimde

your user name and password are not defined.Ask your database adminisrator to set up a FireBird Login.

hatasını veriyor.

Ayrıca Database Login penceresinde password yanlış girilince yukarıdaki hatayı, Cancel'i tıklayınca 'Operation cancelled at user's request' hatasını veriyor.Ve program açılıyor.Ama tablolarla bağlantısı olmuyor tabi.

Bunları nasıl düzeltebilirim.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

sihirli formülü denedinmi? firebirdü kaldır,firebird klasörünü sil ve tekrar yükle...
palandoken
Üye

serkan yazdı:sihirli formülü denedinmi? firebirdü kaldır,firebird klasörünü sil ve tekrar yükle...

Denedim olmadı.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
password ve username i doğru girdiğinden eminmisin?
kolay gelsini.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
palandoken
Üye

a.s. aslangeri

yukarıda Serkan'ın dediğini yaptım olmamıştı.Ama galiba bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyormuş.Şimdi oldu.Sorun çözüldü.

Teşekkürler...