Local olarak bağlandığım çalışan projemin vt sine yeni bir tablo ekledim delphi tarafından da bu tabloya gerekli bağlantımı yaptıktan sonra aşağıdaki hatayı alıyorum
Exception EIBInterBaseEror in module KursKayıt.exe at 000A4106 Maximum user count exceeded. Contact your database administrator
Runtime error 216 at 004B7A04
tablo bağlantısını kaldırdığımda proje çalışıyor Daha öncede buna benzer bir hata almıştım forumda yine geçiyor InterbaseManeger kapatmam söylenmişti kapatıyorum ama bu sefer projeye hiç bağlanamıyorum.Winxp_proSP2 güvenlik duvarında firebird e ve IBconsollunu özel duruma aldım ama değişen bir şey olamadı.Bu hata nereden kaynaklanıyor arkadaşlar
hocam bu ne demek nasıl düzelteceğiz.interbase ile ilgili biraz bilgi rica etsek.Ağda çalıştırmıyorum ki kullanıcı sayısı fazla olsun.Lütfen yardım bu durumda ne yapmalıyım
bu sorun daha öncede sorulmuştu. sorun interbase'nin lisanslama olayından kaynaklanıyor. eğer programın firebird üzerinde çalıştırıyorsan İnterbase'yi devre dışı bırak.
Ama interbase kullanıyorsan lisanslama yapman lazım.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Hocam nasıl devre dışı bırakacağım denetim masasından InterBaseManager kapattığımda unavailable database uyarısı alıyorum.InterBase nasıl devre dışı bırakılıyor.
Arkadaşlar delphiyi firebird üzerinde çalıştırıyorsak İnterbase'yi nasıl devre dışı bıracağız.Bu konuda biraz daha bilgi verebilirmisiniz ve önerileriniz tabi
InterBaseManager
Firebird arasındaki sorun nedir
denetim masasından InterBaseManager kapattığımda unavailable database uyarısı alıyorum.Bizim proje gümledi hiç bir ilerleme yapamıyorum
@aslangeri ustanın önerisini bir araştır istersen. Fazla connection olayı ağda kullanmıyorum diyorsunuz ama sanırım connection ayarlamasını yanlış yaptığınızdan interbase bunları ayrı ayrı kullanıcı olarak algılayıp lisans istiyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
s.a.
bilgisayarından firebird ve interbase i kaldır.
windos un altındaki gds32.dll dosyasınıda sil.
sonra bilgisayarı yeniden başlat.
firebirdi tekrar kur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aslangeri hocam dediklerinizi harfiyen yaptım ama aynı uyarıyı alıyorum.Fakat benim projem c:\KursKayıt içinde çalışıyor ve ben bu klasörün içine gds32.dll dosyasınıda koymuştum belki kullanırım dursun diye c:\KursKayıt altındaki gds32.dll dosyasını sildiğimde düzeldi takrar geri yüklediğimde aynı hatayı veriyor demekki gds32.dll dosya fazlalığından kaynaklanıyor 2 yerden de bu dosyaya bağlanmaya mı çalışıyor anlamadım kaldıki Ibexpert de client library File bölümünde gds32.dll olarak ayarlamıştım.Mantığını anlamış değilim galiba burda interbase suçsuz gibi
Şimdilik bir problem vermiyor sorun olur ise tekrar yazarım benim.Çok teşekkür ediyorum.Tabi neden böyle bir şey olu onuda açıklayacak olan arkadaş olur ise seviniriz. ( gds32.dll )
s.a.
ibexpertte ayarladığın client library ibexpert için geçerli. adamlar (ibexperti yazanlar) böyle bir seçenek sunmuşlar bunun senin programınla bir alakası yok.
+
gds32.dll dosyasına sağ tıklayıp özelliklerine bakarsan
dosyanın interbase içinmi yoksa firebird içinmi olduğu versiyonu falan hepsi vardır.
sen makinene fbyi kurarsın ondan sonrada ibnin dll ini atarsan fb kullanıyorum diyebilirmisin?
çözüldüğüne sevindim. kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim