Selamlar.
Quickreportla rapor alırken, bazı yazıcılarda, başlıkta izah ettiğim durum meydana geliyor.Detaya inersek; özellikle pagefooter band tipini kullandığımda bu bandı hiç yazmıyor bazen ya da önizlemede görünen detay satırlarından son birkaçı yazılmıyor, satırın birisi silik görünüyor vs.Benzer bir soru daha önce sorulmuştu ve bugün tekrar o konuyu okudum fakat oradaki çözümü de denemiştim bir sonuç alamadım.Delphi 7, Quicikreport 4 kullanıyorum, Quickrep ve bantlar haricini runtime crate ediyorum.Sayfa ayarlarını (hem yazdırma seçeneklerinden hem de quickreporttan) düzenledim ve hatta değişikliğe de gittim sonuç değişmedi.
Sorun hakkında fikri olan var mı?
QuickReport önizleme ve print farklılığı...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
.. demişsiniz. Sayfa ayarlarını değiştirseniz de kullandığınız band boyutlarındaki aşırılık bu sayfa ayarlarını aşar. Yani A4 boyutunda marjinlerinizi en küçük değerlere de çekseniz, band yüksekliği gereğinden büyük olabilir. Bunu da irdeleyin.aLonE CoDeR yazdı:Sayfa ayarlarını (hem yazdırma seçeneklerinden hem de quickreporttan) düzenledim ve hatta değişikliğe de gittim sonuç değişmedi.
-
- Kıdemli Üye

Şaka bir yana, PrintPreview ile gördüğünün sayfa boyutu, yazıcının kabul ettiği boyutu ile uyuşmayabiliyor. Çünkü A4 sınırları içerisinde bir tasarımın olsa da yazıcın bir Lazer yazıcı ise 1/4 cm'lik bir marjin kurtarırken, DeskJet bir yazıcı için 1/2 cm'lik bir marjin bile yeterli olmayabilir. İrdele demekle deneme yanılma ile sınırlarını keşfet demek istemiştim...
-
- Kıdemli Üye
Quickreportun yazıcı bileşeni olduğunu bi an unutmuşum 
Problem HP yazıcıların bazı modellerinde custom kağıt türünü seçerek yazdırmaya kalkınca gündeme geliyor.Marj ayarlarını defalarca değiştirerek denedim, kısmen başarılı bir sonuç aldım ama hala normal olmayan şeyler var.Bir de yeni bir projede, design time hazırladım raporu ve test ettim..Ekranda görünen neyse yazıcıdan çıkan da aynıydı.
Fikirler için teşekkürler.

Problem HP yazıcıların bazı modellerinde custom kağıt türünü seçerek yazdırmaya kalkınca gündeme geliyor.Marj ayarlarını defalarca değiştirerek denedim, kısmen başarılı bir sonuç aldım ama hala normal olmayan şeyler var.Bir de yeni bir projede, design time hazırladım raporu ve test ettim..Ekranda görünen neyse yazıcıdan çıkan da aynıydı.
Fikirler için teşekkürler.