Merhaba
Ben uzun zamandır component set olarak ehlib kullanıyordum. Zaten genel olarak VT programları yazdığım için sorun olmuyordu. Ancak zamanla bazı konularda yetersiz kalmaya başladı.
Bu konularda Gördüğüm kadarıyla Dev. Exp quantum grid ve editler baya iyi. Öncelikle merak ettiğim bu seti tüm arabirimde kullanmamı tavsiye edermisiniz.
Sorularım ise
1. Quantum gridde incremental search true olduğu halde db edit modunda iken çalışmıyor bunu çağırmanın hızlı bir yolu varmı
2. Ehlib de bir edit in sonuna istediğim kadar düğme ekleyip on click yordamlarına kod yazabiliyordum. Ehlibde her edit in tek düğmesimi var..
3. Ehlibde çok güzel bir dblookupcomboboxeh var ve istediğiniz setin istediğiniz kadarını gösteriyor. Sonunada extra buton ekleme mümkün. Örneğin ben şehirt seçimlerinde bunu kullnaıyordum. adam ok düğmesi ile seçim yapıyordu. extra düğme olarak ise artı koymuştum ona basınca şehir ekleme kodum çalışıyordu.
4. DExp içinde xp tarzı kıyak menüler varmı. Sırf bunun için TMS kurmak istemiyorum.
İyi çalışmalar
Developer Express Componentleri hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ben programın arayüzünde hem edit hem grid tarafında devexpress kullandım gayette memnunum.buttoneditler de tek bir button bulunuyor.sorunun buysa yanına bir tanede bitbutton koyarsın olur 2 buton.menu tarafınfa cafcaflı bişey yok bende tms office 2007 pagecontrol bileşenini kullanıyorum.editlerde yeterince esneklik ve event var devexpress de zaten gridini tartışmaya gerek bulmuyorum.
Öneri için sağol... Fikirlerinden istifade edeceğim. Peki bunun sabitlerinin türkçeleştirilmişsi varmı. Yoksa ben bir uçtan başlıyayyımmı ? türkçe programda Ok Cancel çıkması ayıp oluyor yani...serkan yazdı:ben programın arayüzünde hem edit hem grid tarafında devexpress kullandım gayette memnunum.buttoneditler de tek bir button bulunuyor.sorunun buysa yanına bir tanede bitbutton koyarsın olur 2 buton.menu tarafınfa cafcaflı bişey yok bende tms office 2007 pagecontrol bileşenini kullanıyorum.editlerde yeterince esneklik ve event var devexpress de zaten gridini tartışmaya gerek bulmuyorum.
http://www.jp-software.net/devexpress/cxIntl5.htm
cxgridi bu komponenti yükleyerek türkçeleştirebilirsin...
cxgridi bu komponenti yükleyerek türkçeleştirebilirsin...