inno setup veya istool ile makina adını değiştirme,

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

inno setup veya istool ile makina adını değiştirme,

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam arkadaşlar,
istool ile setup dosyası hazırlayıp inno setup ile compile ediyorum.fakat proğramı kurduğum bilgisayarın adını değiştirmek istiyorum.başka bir sorunda ana makina veya client makina ayarını yapma şansımız varmı? anamakinaya veritabanı dosyasını yükleyecek diğerlerine yüklemeyecek.kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

O dediğin işi yapacak bir programcık yapsan ,ve o programı en sonda arka planda kurdurup direk çalışarak dediğin işi halletse nasıl olur.İstersen bir düşün kolay gelsin
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Mrb; isTool programı üzerinden açıklıyorum.

Bilgisayar adı nasıl değiştirilebiliyor bilmiyorum. Bulursan buraya yaz.

Bu iş için Component leri kullanman gerekecek. Component in mantığı yapılan seçime göre yükleme yapmaktır. Components olarak AnaMakina ve Terminal seçeneklerini (Exclusive) olarak eklersen kurulum aşamasında ise sadece Ana makine seçildiği zaman veritabanı yüklemesini belirtmen basit olacak. Tek yapman gereken veri tabanı dosyalarının özellikler penceresinde Components sayfasında AnaMakina seçili olacak ve terminal Componenti seçilmemiş olacak.
Not:
1-Eğer bir dosya özeliğinde hiç bir Component seçimi yapılmamışsa tüm durumlarda o dosya yüklenir.
2- Component leri eklerken bunların name (ad->inno setup bunu kullanır) ve description (tanım->ekranda ise bu görünür) olarak ekleniyor ve diğer ayarlar belirtilirken bu Component in name özelliği kullanılıyor.
3- Bir dosyaya ait Component seçimini eğer pencere disable olduğu için yapamıyorsan sayfanın altında ki edit'e bu Component in (mesela AnaMakina gibi) adını yazıp tamama bas, bu bir sonraki açılışta enable olacaktır. Kolay gele.
Şaban Şahin AKMAN