firebird ve resim

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
zaxacm
Üye

firebird ve resim

Mesaj gönderen zaxacm »

firebird alan tipinden resim için blob seçiyorum sizeını otomatik olarak 80 seçiyor buradaki 80 neyi ifade ediyor bir de firebirdde resmi kaydederken resim yolunu mu veritabanına kaydetmek daha iyi yoksa resmin kendisini kaydedebiliyor muyuz.resmin kendisi kaydedilebiliyorsa veritabanı mesela 2000 kayıt olduğunda ne kadar büyür boyutu bu konularda bilgilendirebilecek birisi var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

80 diye gördüşünüz Segmen Size'dır, konu ile ilgili olarak geçende bir arkadaşa uzun uzun izah ettik, Segment Size olarak arattırırsanız bulursunuz.

BLOBun subtype'ını da Binary olarak seçin. Resimleri DB'de tutabilirsiniz ve oraya koyduğunuz resimlerin DB'nizi ne kadar şişireceği, sizin oraya koyduğunuz resimlerin boyutları ile ilgilidir. Yani ufak ufak bir sürü resim koyarsanız (5-10 K) arası, bir şey olmaz ama her biri 10 MB'lık 100,000 Resim koyarsanız, veritabanı boyutu elbette şişer. Ayrıca, JPG olarak mı kaydettiğiniz yoksa BMP olarak mı kaydettiğiniz de önemli.

Bir çok yöntem uygulayabilirsiniz, örneğin, JPG Dosyayı (Yani Dosyayı JPG olarak DB'ye gömebilirsiniz) yada Doğrudan DBImageEdit gibi bir TEdit bileşeni ile BMP'ye çevirip, doğrudan sadece resmi database'e koyabilirsiniz. Bu durumda, gösterim kolaylaşır ama veritabanı boyutu çok artar. Eğer 1. yöntemi Yani Dosya'nın kendisini DB'ye taşırsanız, o biraz daha makul boyutlarda olur.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
zaxacm
Üye

Mesaj gönderen zaxacm »

Öncelikle teşekkürler.
peki 1.yöntemle yapılmış bi örneğe sahipseniz acaba incelemem için gönderebilir misiniz acemiyim henüz.

garibinteki@hotmail.com
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Selam.Ben Küçük bir örnek gönderiyorum...iyi çalışmalar.