firebird field type
firebird field type
Aşagıdaki firebird alan tipleri hangi veriler çin kullanılıyor açıklayabilir misiniz? Mesela hem rakam hem de harf girişi için hangisini seçeceğiz
smallint
integer
bigint
float
double precision
numeric
decimal
timestamp
char
varchar
blob
smallint
integer
bigint
float
double precision
numeric
decimal
timestamp
char
varchar
blob
-
- Üye
Benimde eklemek istediğim bir soru var.
Büyük text alanlarını kaydetmek için alan tipi ne olmalı?Örneğin Memo'nun içindeki 1000 karakterlik bir yazıyı kaydetmek için alan tipini ne olarak seçmeliyim?
Büyük text alanlarını kaydetmek için alan tipi ne olmalı?Örneğin Memo'nun içindeki 1000 karakterlik bir yazıyı kaydetmek için alan tipini ne olarak seçmeliyim?
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Re: firebird field type
char veya varchar kullanabilirsiniz.zaxacm yazdı:Mesela hem rakam hem de harf girişi için hangisini seçeceğiz
-
- Üye
Alanı VarChar olarak atadım.Ama Arithmetic exception,numeric overflow,or string truncation hatası veriyor.
Alan adı AYRINTI
Blob text olarak yaptığım zamanda Cannot access filed'AYRINTI' as type text hatası veriyor.
Bu alanların uzunlıklarını (size değerlerini) belirtmek gerekiyor mu?
Alan adı AYRINTI
Blob text olarak yaptığım zamanda Cannot access filed'AYRINTI' as type text hatası veriyor.
Bu alanların uzunlıklarını (size değerlerini) belirtmek gerekiyor mu?
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
-
- Üye
Abi denedim olmadı.Alanı VarChar olarak ayarladığımda hata veriyor.Ama programı kapatıp tekrar açtığımda bilgiler kaydedilmiş oluyor.rsimsek yazdı:Bu hatayı Türkçe harflerden dolayı da vermiş olabilir. IBExpert ten CharSet WIN1254 ve COLLATE i de PXW_TURK olarak vermelisin.
Alanı Blob text olarak ayarladığımda ise hata veriyor ve hiç kaydetmiyor.
Alanı VarChar veya Blob Text olarak ayarladığımda size değerlerine birşey yazmalımıyım.Mesela 10000 yazabilir miyim.
NotNull ile bir ilgisi olabilir mi?
-
- Üye
fduman yazdı:varchar alan tipi olarak 10000 karakter kayıt yapacaksanız alan size ını da 10000 yapmalısınız.
Size'ı 10000 olarak ayarladım olmadı.Acaba koddamı bir hata var.
Kod: Tümünü seç
with IBTable1 do
begin
Active:=true;
Append;
if Locate('KONU',Konu.Text,[]) then
Edit
else
Append;
FieldByName('KONU').Text:=Konu.Text;
FieldByName('AYRINTI').Text:=Ayrinti.Text;
Post;
end;
-
- Üye
Arkadaşlar forumda konuyla ilgili bilgi buldum.
viewtopic.php?t=834
Ben yinede sorunumu çözemedim.
Girilen konu yoksa IBTable'yi Append ile açıp Post ile kaydettiğimde hata veriyor.Ama Programı kapatıp tekrar açtığımda bilgiler kaydedilmiş oluyor.
Eğer konu varsa IBTable'yi Edit'le açıp değişiklikleri kaydediyorum.Bu sefer hata falan vermiyor.Sorunu bulamadım.
viewtopic.php?t=834
Ben yinede sorunumu çözemedim.
Girilen konu yoksa IBTable'yi Append ile açıp Post ile kaydettiğimde hata veriyor.Ama Programı kapatıp tekrar açtığımda bilgiler kaydedilmiş oluyor.
Eğer konu varsa IBTable'yi Edit'le açıp değişiklikleri kaydediyorum.Bu sefer hata falan vermiyor.Sorunu bulamadım.
- kadirkurtoglu
- Üye