Sorgular ve Stored Procedure

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cappy2005
Üye

Sorgular ve Stored Procedure

Mesaj gönderen cappy2005 »

Merhaba kişisel olarak uğraştığım projemde (Turbo Delphi + Firebird) tüm veritabanı işlemlerini stored procedurler vasutasıyla yapmak istiyorum yani program içinde hiç SQL kodu olmasın tamamı stored procedurlerde olsu en küçük bir select... sorgusu bile stored procedur içinde olucak.

Ancak durum böyle olunca bir çok sp oluşturmak zorunda kalıcam bende şöyle bir yaklaşım düşündüm mesela bir select... işlemi için sp'ye tabloadı ve alanları ben geçsem bu şekilde tüm selectler için tek bir sp kullanabilirim veya diğerine nazaran sp sayısı oldukça düşer.

Sizce böyle bir yaklaşım mantıklımı? Ayrıca sizler sp yazarken nelere dikkat ediyorsunuz her işi iç ayrı bir sp mi yazılır yoksa, aynı işleri yapan sp'ler dinamik hale getirilip mi kullanılır?
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

bence yanlış... herşeyin yeri ve zamanı vardır. select cümlesini bile sp ye verirsen sıkıntı yaşarsın. bence daha complike blokları tesbit edip, sp yi her yerde değil özel amaçlar için kullanmalısın. birde şu durum var tabi, aynı anda tek tablo üzerinde yalnızca tek 1 sp çalıştırabilirsin. tabi aynı anda çalıştıramazsın manasında bu sözlerim. yani sen manuel çalıştırmayıp, trigger e bağlarsan burda sıkıntı yaşarsın. ben sp yi işlerimi kolaylaştırması, kalabalık kod bloğundan kurtulmak amaçlı kullanıyorum. daha çok matematiksel ve Raporlama amaçlı yani.