pagecontrol ile yeni formlar oluşturmak.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

pagecontrol ile yeni formlar oluşturmak.

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Herkese iyi çalışmalar.

Hazırladığım programda işlemleri form değilde explorer 7 tarzı sayfalar kullanarak oluşturuyorum. pagecontrolu kullanıyorum. 1 tane ana sayfa var ve burada panel,grid,treeview,button,edit var. birde bunların olayları var. yeni sayfa oluştur butonuna tıkladığımda yeni bir sayfa oluşturmasını ve ana sayfadaki nesnelerin aynı şekilde bütün özellikleri ve olayları ile yeni sayfada oluşmasını veya kopyalanmasını istiyorum. forumda arattım inceledim fakat derli toplu bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

PageControl aynı form üzerinde olduğundan forum üzerindeki tüm bileşenleri her bir sayfasında kullanabilirsin.. PageControl a sağ tuş yapıp yeni tabsheet oluşturabilirsin. Eğer amaç ilk tabsheet deki bilgileri kopyalamaksa hepsini seçip kopyala dedikten sonra yeni açılan tabsheet e yapıştırabilirsin.. :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

dediklerin doğru ama bunlar tasarım anında olur. ben program çalışırken runtime iken bunları yapmak istiyorum.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

o zaman formundaki tüm bileşenler ve onların eventları zaten dizayn anında yapmışsındır.yeni form oluşturduğunda veya yeni tabshet önce tabset create edip sonra ana forumdaki her bileşeni tektek create edip onlara event atayacaksın.yani öyle hokus pokus değilde biraz kod yazman gerekecek ve bolcada test edeceksin.çalışma anında nesne yaratmak ve onlara event oluşturmak forumda geçmişti.aratıp denemelere başlayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

acaba o hazırladığım nesnelerin özelliklerini hafızaya alamazmıyım. nesneyi çalışma anında kopyalıp yapıştıramazmıyım. daha pratik olabilir. çünkü baya bir kod yazmam gerekecek. örn. grid1 hafızaya al bu nesne üzerine yapıştır gibi.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

pasa_yasar yazdı:acaba o hazırladığım nesnelerin özelliklerini hafızaya alamazmıyım. nesneyi çalışma anında kopyalıp yapıştıramazmıyım. daha pratik olabilir. çünkü baya bir kod yazmam gerekecek. örn. grid1 hafızaya al bu nesne üzerine yapıştır gibi.

Şöyle bir şey bence mümkün.
Page Controlün her sayfasına runtimede ne koymak istiyorsanız bunları designtimede birer frame olarak oluşturup kodlamalarını eventlerini her birşeyini bitirdikten sonra;

Runtimede kullanıcı PageControlün 2.sayfasına tıklayınca o sayfada göstermek istediğiniz bileşenleri barındıran Frameyi create edin.Kullanıcı 3.sayfaya geçmek istediğinde ise 2.sayfadaki frameyi free edin 3.sayfa için hazırladığınız frameyi create edin.Bu şekilde her bir sayfayı birer form gibi kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin.