datetime format

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
try
Üye

datetime format

Mesaj gönderen try »

Windows 2000 server üzerinde tıkır tıkır çalışan bir web sitesinde firebird database e bağlanmak için ODBC driverları yüklüydü. ve sistem çok güzel çalışıyordu

ancak server ı bazı sebeplerle update yapmak istedik. windows 2003 server ingilizce kurduk. bundan sonra ne olduysa oldu. firebird odbc driverları (2.0.0) aynı olmasına rağmen tarih saat formatı dd/mm/yyyy yerine mm/dd/yyyy şeklinde algılamaya çalıştı. çalışan eski kodlarımı (ASP, ASP.NET) bu sefer çalıştıramamaya başladım.

[ODBC Firebird Driver][Firebird]conversion error from string "11/14/2006 12:38:56 PM" şeklinde hata alıyorum. burada 11 ay 14 ise gün. yani giden veri ters gitmeye başladı.

Eski kodlarımın tarih ile ilgili bölümlerinin hiçbirisi çalışmamaya başladı.

Ne yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

windows 2003 server ingilizce kurduk
ingilizler tarih fotmatını mm/dd/yyyy şeklinde kullanırlar 11/14/2006 sonucu ortaya çıkar. kurmuş olduğunuz yeni OS un Denetim Masası Bölge ve Dil Seçenklerinden tarih formatını değiştirirseniz probleminiz ortadan kalkar.
Kolay Gelsin...