Herkeze slm
Arkadaşlar forumda bu konuyu nasıl aratacağımı bilmediğim için burada soruyorum.
veritabanımda SINIF adında bir alanım mevcut ve örneğin burada ki veriler 1A,1B,1C,1D,2A,2B,2C,2D....4A,4B,4C,4D... şeklinde şube kayıtları var şimdi diyelim ki bu alanları ComboBox1 ve ComboBox2 nin itemslerine aldık yada bu şekildeki bir bileşenin bu benim fikrim bu aşamada
ComboBox1 de 1A alanını seçtim ComboBox2 de de 2C Sınıfını seçtiğimde projemiz ki burası önemli 1A ile 2C arasındaki tüm sınıfları bulacak ( 1A,1B,1C,1D,2A,2B,2C ) sınıflarını sorgu ile çekmek istiyorum.Tabi buradaki ComboBox da seçilen veriler değiştikçe o aralığa uyan tüm verileri bulacak
Kısacası kullanıcıya şu işlemi yaptıracağız raporlamak için Başlangış sınıfını girin , Bitiş sınıfını girin dedirterek bu aralıktaki tüm sınıf verilerini çektirmek istiyorum.Bunun yöntemi nasıl olur.Ben burda ComboBox lardan örnek olarak verdim ama nasıl bir yol takip edilir yada böyle bir değişkenin aralığı sql ne nasıl yazılıyor yani 50.kayıttan 67.kayıta kadar olan verileri göster gibi bir şey
İki aralık değerine göre rapor almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
50. kayıttan 67. kayda kadar olan kayıtları bulmak için limit yazarak forumda arama yap.
sınıf aralığı için şöyle bir sql kodu kullanabilirsin
tabi kullandığın veritabanını falan söylersen daha kolay yardımcı olunur.
kolay gelsin
sınıf aralığı için şöyle bir sql kodu kullanabilirsin
Kod: Tümünü seç
ibquery1.sql.clear;
ibquery1.sql.add('select * from ogrenciler where sinif between '+quotedstr(combobox1.text)+' and '+quotedstr(combobox2.text) );
ibquery1.open;
kolay gelsin