İki aralık değerine göre rapor almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

İki aralık değerine göre rapor almak

Mesaj gönderen haydarxxx »

Herkeze slm

Arkadaşlar forumda bu konuyu nasıl aratacağımı bilmediğim için burada soruyorum.

veritabanımda SINIF adında bir alanım mevcut ve örneğin burada ki veriler 1A,1B,1C,1D,2A,2B,2C,2D....4A,4B,4C,4D... şeklinde şube kayıtları var şimdi diyelim ki bu alanları ComboBox1 ve ComboBox2 nin itemslerine aldık yada bu şekildeki bir bileşenin bu benim fikrim bu aşamada

ComboBox1 de 1A alanını seçtim ComboBox2 de de 2C Sınıfını seçtiğimde projemiz ki burası önemli 1A ile 2C arasındaki tüm sınıfları bulacak ( 1A,1B,1C,1D,2A,2B,2C ) sınıflarını sorgu ile çekmek istiyorum.Tabi buradaki ComboBox da seçilen veriler değiştikçe o aralığa uyan tüm verileri bulacak

Kısacası kullanıcıya şu işlemi yaptıracağız raporlamak için Başlangış sınıfını girin , Bitiş sınıfını girin dedirterek bu aralıktaki tüm sınıf verilerini çektirmek istiyorum.Bunun yöntemi nasıl olur.Ben burda ComboBox lardan örnek olarak verdim ama nasıl bir yol takip edilir yada böyle bir değişkenin aralığı sql ne nasıl yazılıyor yani 50.kayıttan 67.kayıta kadar olan verileri göster gibi bir şey
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

50. kayıttan 67. kayda kadar olan kayıtları bulmak için limit yazarak forumda arama yap.
sınıf aralığı için şöyle bir sql kodu kullanabilirsin

Kod: Tümünü seç

ibquery1.sql.clear;
ibquery1.sql.add('select * from ogrenciler where sinif between '+quotedstr(combobox1.text)+' and '+quotedstr(combobox2.text) );
ibquery1.open;
tabi kullandığın veritabanını falan söylersen daha kolay yardımcı olunur.
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Nikro çok teşekkür firebird ü kullanıyorum verdiğin şekilde çalıştı.Çok sağolasın