procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
TableParaVer.Open;
SorguTarih.SQL.Clear;
SorguTarih.ParamByName('Tarih1').AsDate:=DateTimeIlk.date;
SorguTarih.ParamByName('Tarih2').AsDate:=DateTimeSon.date;
SorguTarih.SQL.Add('Select * from ParaVer where xdate between :Tarih1 and :Tarih2');
SorguTarih.ExecSQL;
end;
Arkadaşlar yukarıdaki kod ile datetimepicker dan aldığım değeri db de sorguya sokup sonucları dbgrid e atmak istiyorum ama program hata veriyo db doesnt exist hatası. Sizce sorun ne olabilir ? paradox kullanıyorum. DbGrid e aktarırken dbgridin datasourcesine gerekli sourceyi de verdim ama olmadı
Şimdi de Tarih1 not found diyo :S yardımlarınızı bekliyorum
s.a.
arkadaşım select yapıyorsun execsql diyorsun.
olmaz.
select yaptığın zaman open diyeceksin.
update veya delete yaptığın zaman execsql diyeceksin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
begin
TableParaVer.Open;
SorguTarih.SQL.Clear;
SorguTarih.SQL.Add('Select * from ParaVer where xdate between >=:Tarih1 and <=:Tarih2');
SorguTarih.ParamByName('Tarih1').AsDate:=DateTimeIlk.date;
SorguTarih.ParamByName('Tarih2').AsDate:=DateTimeSon.date;
SorguTarih.Open;
end;
DbGrid'i DataSource1'e bağladım. DataSource1'in DataSet'ine de SorguTarih' Sql ini bağladım olmadı. SorguTarih yerine TableParaVer'i bağladım yine olmadı
neden ilk projende hata verdi.
1.open yerine exec kullanmışsın.
2.sorgunu oluşturmadan önce sorguda kullanmayı düşündüğün parametrelere atama yapmışsın. önce sorguyu oluştur ondan sonra değer at.
3. tahminimce ikisorgu kullandığın için dbgride bağladığın ve görmek istediğin datasetleri karıştırmışsın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
SorguTarih.SQL.Clear;
SorguTarih.SQL.Add('select * from ParaVer where xdate between :Tarih1 and :Tarih2');
SorguTarih.ParamByName('Tarih1').AsDate:=DT1.Date;
SorguTarih.ParamByName('Tarih2').AsDate:=DT2.Date;
SorguTarih.Open;
bunlar idi. Ama şimdi yeni bir form oluşturdum tarihe göre sıralama şeklinde ve orada takır takır çalışıyor. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim yavas yavas ogreniyorum delphiyi