Cep Tel kullanmadan Gprs ile int.Bağlantısı yapabilirmiyim?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kahraman1285
Üye

Cep Tel kullanmadan Gprs ile int.Bağlantısı yapabilirmiyim?

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Geliştirmeye çalıştığımız projede belli aralıklarla program internet üzerinden xml belgesi indirecek (çok küçük boyutlarda) .

İnternet bağlantısını gsm operatörlerinin sunduğu gprs hizmeti sayesinde yapmayı düşünüyoruz.

indirdiğiniz kb miktarı üzerinden ödeme yapılan bi abonelik türü secersek cok ucuza bu işi mal edebileceğimi düşünüyorum.

Bununla ilgili olarak cep telefonu kullanmadan özel bi modemle internete bağlanabildiğini duydum.Bu küçük modemin içine sim kartınızı takıp gprs bağlantınızıda açtırdığınız zaman internete bağlananılabildiği söyleniyor.

Bu modemleri daha önce kullanan yada nerden temin edebileceğimizi bilen var mı acaba?

Daha önce bu konuda bi çalışma yapan yada konu hakkında bilgisi,tavsiyesi olan var mı?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Başlanıç noktası olarak GPRS modemler için ( 300 YTL ve üzeri gibi maliyeti var )

Ref : http://www.hepsiburada.com/department.a ... goryid=858

- Önerim ise pahalıya mal olacağından, ucuz bir telefonu bu iş için kullanman. Bluetooth ile bağlantı da pahalı olabilir, onun yerine mesela ben eskiden Siemens C55 telfonum ve bir kablo ile bu işi yapıyordum. Şimdi Sony Ericsson K700i ve Bluetooth ile çalışıyorum.

- Siemens C55 ikinci elini 10 .. 15 YTL'ye bulabilirsin. Çok ucuz bir çözüm olur.
Resim
Resim ....Resim
kahraman1285
Üye

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Evet Gercekten fiyatı çok yüksekmiş bu kadar pahalı olacağını tahmin etmemiştim.

Elinizde cep teli internet bağlantısını istediğim zaman nasıl açıp kapayabileceğim gösterebilecek döküman yada tavsiyeniz var mı?

Yaptığım program haftada bir internete bağlanacak ve cok düşük boyutlarda dosya indirecek sizce hangi şebekeyi seçmeliyim?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Çevirmeli ağ gibi düşünebilirsin. Telefondan da gerektiği zaman GPRS bağlantısı yap şeklinde ayarlayıp, bilgisayarda oluşturacağın bir çevirmeli bağlantı (dial-up) ile bağlantı kurdurabilirsin. GPRS ücretlendirmesi bildiğim kadarıyla sadece veri alış-verişine bağlı olduğundan sürekli açık bırakılabilir :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

telsim de ayda 750 kontör yüklerseniz GPRS ücretsiz buda aşağı-yukarı 60 YTL gibi bir maliyet yapıyor...ben daha önce telsim için bir bağlantı kurmuştum. modemin göndereceği komutu değiştirmeniz gerekiyor. biz müşteri hizmetlerini arayarak işi çözmüştük.