query de add all fields olayını kod ile yapma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
query de add all fields olayını kod ile yapma
S.a. Arkadaşlar queryde database de bulunan alan isimlerini add fields diye elimizle ekliyoruz. Benim bu olayı kodla yapmam lazım ve tekrar kodla silmem lazım. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
s.a.
biraz araştırmayla birşeyler çıkabilir.
linki bi incele.
viewtopic.php?t=17392&highlight=add+all+fields
kolay gelsin.
biraz araştırmayla birşeyler çıkabilir.
linki bi incele.
viewtopic.php?t=17392&highlight=add+all+fields
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
teşekkürler aslangeri ama ben onu zaten okumuştum ve problemimin çözümü olmadığı için bu mesajı yazmıştım kardeşim...Neden diceksin belki başk abir yolunu biliyorsunuzdur.
Ben runtime da oluşturuyorum queryleri ve bu queryleri lookupcombolara bağlayacağım böle olduğu için zaten bu alanları ekleme durumum söz konusu çünkü eklemeden lookupı çalıştıramadım bir çok yol denedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kola Gelsin...
Ben runtime da oluşturuyorum queryleri ve bu queryleri lookupcombolara bağlayacağım böle olduğu için zaten bu alanları ekleme durumum söz konusu çünkü eklemeden lookupı çalıştıramadım bir çok yol denedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kola Gelsin...
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Mrb; eğer fielddefs'ten bir alan bile eklemişsen buraya müdahele etmen çok yıpratıcı olur. Mesela: kodlarıyla tasarım anında bazı alanları eklenmiş fakat Area alanı eklenmemişse çalışma anında bu kodlar gerekli eklemeyi yapacaktır. Tabi sorgu değişip bu alanla işin kalmazsa muhakkak bu alanı yok etmen gerekecektir, hatta bu alanı 2. defa oluşturmaya kalkarsan yine hata oluşacaktır. Sana çok kolay gelsin. 
Kod: Tümünü seç
Table1.Close;
with TFloatField.Create(Table1) do begin
FieldName:='Area';
DataSet:=Table1;
end;
Table1.Open;

En son sabanakman tarafından 17 Oca 2008 09:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
s.a.
arkadaşım ozaman senin sorunun runtime alan oluşturmak değil runtime oluşturulan alanı lookup bileşenine bağlamak.
sorduğun soru ile beklediğin cevap farklı şeyler.
şeklinde olması lazım.
arkadaşım ozaman senin sorunun runtime alan oluşturmak değil runtime oluşturulan alanı lookup bileşenine bağlamak.
sorduğun soru ile beklediğin cevap farklı şeyler.
Kod: Tümünü seç
lokkup.alanadi:=dataset['alanadi']
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama