Uzun süreden beri kullandığım ve üzerinde geliştirmeler yaptığım bir programım var. Bu programda raporlama kısmında cxfilter den faydalandım. fieldleri çekiyorum sora sql cümlesini oluşturup exel formatında kaydediyorum.
Sorunum şu :
Şimdi oturup bi sürü fieldi çekip filtrelemeleri yapıyoruz sora da bunun dökümünü alıyoruz. ama bu raporu daha sonra da kullanmak, üzerinde küçük oynamalar yaparak yeniden almak istiyorum.
3 adet tab var; birinde hangi sütunların çekileceğini belirliyorum, birinde cxfilter ile where cümlesini oluşturuyorum, sonuncusunda da order by için field seçiyorum ve sorunsuz çalışıyor.
Bunlardan iki tabın olduğu kısmı kayıt altına alıp yeniden çağırma şansım var ama cx filter in içindeki bilgiyi geri çağırmakta zorluk çekiyorum. aslında buradaki filtrelemeyi txt dosyaya kaydedip geri çağırabiliyorum, ama benim asıl yapmam gereken buradaki bilgiyi database e kaydedip sonra geri çağırmak. özellikle database diyorum çünkü ağda bi çok makinede aynı program kullanılıyor ve localdeki makineye txt kaydetmem bişeyi değiştirmeyecek. diğer kullanıcılar da bu raporu görmesi gerek

filter.filtertext i kaydedip aynı raporu yeniden alma şansım var ama ben buradaki filtrelemeyi tamamen geri çağırmak istiyorum ki üzerinde değişiklik yapabileyim

Sonuç olarak cxdbfilter in database e kayıt edilmesi ve geri çekilmesi gerekiyor. Yardım ederseniz sevinirim.
anlaşılmayan bi yer varsa belirtirseniz sevinirim.