Gexpert-ReplaceComponent İle Buton Türünü Değiştirmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Gexpert-ReplaceComponent İle Buton Türünü Değiştirmek

Mesaj gönderen NewMember »

Merhaba;
Bir projemdeki tüm butonlarım TJVSpeedButton.Ancak Flat Özelliklerini True olarak kullanınca(ki öyle olsun istiyorum) üzerindeki resimler siyah beyaz görünüyor.Bunun için tekrar TSpeedButtonlara dönmekistedim.Gexpert Tool ile ReplaceComponent yapıyorum ve tüm projedeki butonları değiştiriyor.Ancak bir sorun var.Bütün butonların resim özelliklerini yok ediyor.Yani siliyor.Bütün butonların resimlerini tekrar tayin etmek ise tam bir işkence.Acaba bunun bir yolu varmı?Yada bu RaplaceComponent işini daha bir güzel yapan başka bir tool.
Teşekkürler.
İyi Akşamlar...
ikut

Re: Gexpert-ReplaceComponent İle Buton Türünü Değiştirmek

Mesaj gönderen ikut »

NewMember yazdı:Merhaba;
Bir projemdeki tüm butonlarım TJVSpeedButton.Ancak Flat Özelliklerini True olarak kullanınca(ki öyle olsun istiyorum) üzerindeki resimler siyah beyaz görünüyor.Bunun için tekrar TSpeedButtonlara dönmekistedim.Gexpert Tool ile ReplaceComponent yapıyorum ve tüm projedeki butonları değiştiriyor.Ancak bir sorun var.Bütün butonların resim özelliklerini yok ediyor.Yani siliyor.Bütün butonların resimlerini tekrar tayin etmek ise tam bir işkence.Acaba bunun bir yolu varmı?Yada bu RaplaceComponent işini daha bir güzel yapan başka bir tool.
Teşekkürler.
İyi Akşamlar...
dfm ler text ise kolay;

source ve dfm içinde bul değiştir yap bazı propertieslara ignore dersen olur. ama jvcl glyp degilde başka sey tutuyorsa ayrı
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Şu an deneme imkanım olmadığından soruyorum.Ignore diyince o propertiesleri silermi?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Eğer property dfm içinde birden fazla satır işgal ediyorsa tüm formu çökertebilir. Bunu ancak deneme yaparak görebilirsin.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen ikut »

NewMember yazdı:Şu an deneme imkanım olmadığından soruyorum.Ignore diyince o propertiesleri silermi?
Benim gördüğüm evet siliyor. birden fazla properties varsa onuda siliyor. ama saban hocamın dediği şeyi görmedim başımada gelmedi.