abi tip uyuşmazlıgı hatası oldugunu biliyorum da veritabanındaki tiplerle birebir aynı. VT deki sıraları bile aynı herseyi kuralına uygun yaptım ama olmuyo kafayı yiyecem
KingStriker yazdı:Yok abi date tipini kontrol ettim yine olmadı. sorun baska birseyde maskedit de olabilir mi diye düşünüyorum
şöyle birşy deneyebilirsin maskedit kullandığın yere bir sabit değer gir çalışıp çalışmadığına bak çalışoyorsa sorun ordadır değilse sen beni dinle date çevirimlerinde sorun çıkabiliyor orayı da bir text ile dene
bazen asdate<>strtodate e
maskeditin kodunu disable ettim ama sorun onda da degil datamodule kullaniyorum diye mi oldu acaba :S implementationun altında uses datamodule yi de tanımlamıştım oysaki
Belki yanlış anladım ama kesinkilke ukalalık yapıyorum. kodunuza baktığımda xdate alanınıza update yapacaksınız ama where alanınızda bu alan görünmüyor ve siz parametre veriyorsunuz. bu alanı where şartından sona ekleseniz ve sonra parametre verseniz.
Yanlışım varsa özür dilerim
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
abi vallahi ondan önce de update komutunu başka formlarımda kullandım aynı bu şekilde ve doğrusu hata vermedi burada en son satırda sorgu1.execsql e odaklanıyo hata. Ama execsql yerine ne yazabilirim ki :S