Veritabanı : Access
Bileşenler : Ado bileşenleri (AdoConnection, Adotable,Adodataset )
veri tabanına yeni bir tablo ekledim
tabloya adotable ile baglanıp dbgridte göstermeye çalışıyorum. Bilgiler delphide gözüküyor. ama derlediğim dbgridte gözükmüyor.
açılışta yaptıgım tek şey ado connection ı acıp kapatmak
açtıktan sonra tüm tabloları tekrar active ediyorum. Derlerkende bir hata almıyorum. Yeni ekledigim tablo hiçbir tabloyla baglı değil dbgridte niye gözükmüyor anlayamadım.
Ayrıca yeni ekledigim tabloya derledikten sonra kodla ekleme, silme işlemleri yapabiliyorum yani tabloya baglanmamda sorun yok
acaba Access in yada adoConnection bileşeninin yada dbgridin belli bir tablo limitimi var. bir türlü çözemedim.
lütfen bi akıl verin
gridte bilgiler gözükmüyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Delphi tarafında adoconnection+adodataset+datasource bileşenleri ile ilgili tabloya bağlandıktan sonra dbgrid veya dbedit gibi bileşenleri datasource ye bağlaman gerekiyor aksi takdirde bu bileşenler bağlı olmadığından tüm işlemlerini kod yazarak yapman gerekir. Muhtemelen siz datasource aracını koymadınız ve dbgrid iniz boşta bir tabloya bağlı olmadan duruyor.
kolay gelsin
Delphi tarafında adoconnection+adodataset+datasource bileşenleri ile ilgili tabloya bağlandıktan sonra dbgrid veya dbedit gibi bileşenleri datasource ye bağlaman gerekiyor aksi takdirde bu bileşenler bağlı olmadığından tüm işlemlerini kod yazarak yapman gerekir. Muhtemelen siz datasource aracını koymadınız ve dbgrid iniz boşta bir tabloya bağlı olmadan duruyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

- sabanakman
- Kıdemli Üye