Program windows açılışında başlarken hata veriyor ???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Program windows açılışında başlarken hata veriyor ???

Mesaj gönderen baloglurecep »

merhabalar...ado ile acces veri tabanı kullarak projemi yaptım bitirdim. Programımın windows başklangıcında kullanıcının isteğine başlı olarak ekleniyor yada eklenmiyor. Bunu yaptığımda windows açılıyor sıra benin programa geldiğinde veriler okunmuyordu. Ben adoyu adoı connection üzerine çift tıklayıp veri tabanı gösterdim. exe jangi klasördeyse ordan çalışıyor. Ado connection ve adoqueryler active durmda projede. Normal çalıştırdığımda sorun olmuyor ancak windosun başlangıcında sorun oluyordu. sonra odbc ile ailans tanımlayıp database kullanarak projeyi yaptım. benim makinada alians olduğunda sorunsuz windows başlangıcındada çalıştı. sıra geldi kuruluma. Setup oluşturuyorum ama bir türlü ailans odbc ye gelmiyor ve hata veriyor. Acaba ben mi instal shete kullanamıyorum. Yardımcı olurmusunuz.

lütfen makale bölümüne soru sormayalım.
başlığı kendinize uygun hale getiriniz.

aslangeri
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

Meseleyi şöle test edersin Kardeşim...

1 Bence ilk baştaki gibi odbc alias felan kullanma...

2 Makinada başlarkan Snein Programın Başlama Sırası Önemli

(Access ) Ado ile yapılan veri tabanı işlemlerinde program Microsoft jet ol db diye bir şeye ihtiyaç duyar bu senin makinan xp ise direk yüklenir...
Bence bu windows bu servisi çalıştırmdan senin program çalışıyorsa sorun olacaktır...

Bir de hata yı yazarsan biz de mineccimlik yapmak zorunda kalmayız...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...