s.a.
delphi ile ms sql ebağlanmak için özel bir component var mı (bde,ado,dbexpress haricinde). örneğin oracle a odac ile bağlantı kuruyorum gayet iyi. bunun gibi ms sql e bağlanmak için de bir component varmı?
delphi ms sql bağlantı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ADO yu tercih etmememin sebebi updatesql bileşeninin olmaması yani şöyle: Birden fazla tabloyu birleştirip bir query yazmam gerekiyor ve bu queryde edit,insert ve post işlemlerini yapmam gerekiyor. adoda updatesql bileşeni olmadığı için iki tablomda etkileniyor. ama ben sadece ana tablomun etkilenmesini istiyorum.
örnek vereyim.
select b.*,k.kitapadi from kitap k,bolum b where k.kitapno=b.kitapno
queryim bu olsun. ben sadece bolum tablomda güncellemeler yapmak istiyorum ama kitap tablomu da birleştirdiğim için kitap tablom da etkileniyor
örnek vereyim.
select b.*,k.kitapadi from kitap k,bolum b where k.kitapno=b.kitapno
queryim bu olsun. ben sadece bolum tablomda güncellemeler yapmak istiyorum ama kitap tablomu da birleştirdiğim için kitap tablom da etkileniyor
dediğin yöntemle de en fazla bir alan çekebiliyoruz ikinci tablodan birden fazla alan çekmeye kalktığımızda 'Only one expression can be specified in the select list when the subquery is not introduced with EXISTS.' şeklinde bir hata veriyor her alan için ayrı ayrı yazabiliriz yani şu şekilde:
select d.*,
(select p.pozkodu FROM GNLPOZ P WHERE D.YRDPOZNO=P.POZNO) ,(select p.KITAPNO FROM GNLPOZ P WHERE D.YRDPOZNO=P.POZNO)
FROM POZDETAY D
ama hızı nasıl etkiler bilemiyorum
select d.*,
(select p.pozkodu FROM GNLPOZ P WHERE D.YRDPOZNO=P.POZNO) ,(select p.KITAPNO FROM GNLPOZ P WHERE D.YRDPOZNO=P.POZNO)
FROM POZDETAY D
ama hızı nasıl etkiler bilemiyorum