Socket Bağlantının Sınırı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Socket Bağlantının Sınırı

Mesaj gönderen pasa_yasar »

İyi Çalışmalar.

Socket Bağlantıyla kaç kişi servere bağlanabilir( iyi bir server olduğunu varsayalım). deneyen veya okuyan varmı. alt yapısı ne kadar sağlamdır. forumdaki aramaların birinde borlandın socket bağlantısını terk ettiğini yazmış. alternatif nedir. en iyi hangi şekilde yazılımı ile mesajlaşma programı yazılabilir.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

indy'de 254-255 gibi bi sınır olduğunu duymuştum.
Şirkette cafe programı yazarken normal socket kullandık. Chat programı yazılmıştı, bildiğim kadarıyla onda da standart socket kullanıldı.

Kolay gele...
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

msn falan bu işi nasıl yapıyor. binlerce kişi aynı anda bir servere bağlanıyor.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

bir bilgisayara 65 bin küsür soket bağlanabiliyor. Tam da emin değilim, tabi bu kadar bağlantıyı kldırbilcek makina nasıl olur araştırmak lazım. Birde bu teorik bağlantı bilgisidir. Yani eş zamanlı olarak yapılacak bağlantılar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Uygun bir strateji ile oluşturacağın protokol sayesinde sürekli bağlı kalma zorunluluğu yoktur.

- Server örneğin 1000 nolu porttan hazır bekliyor olsun. Her client 1000'nci portan ben geldim desin veya ben çıkıyorum desin, server'de liste tutulsun.

- Her Client'e de 1100 nolu port ile Server olma özelliği sağlarsın. Server'e bir Client bağlandığında Server Listesindeki client makinalara sırayla bağlanıp güncel bilgi versin. Bağlantı kuramadığını da listeden çıkarsın. Çıkarınca da diğer client'lara bunu bildirsin, online özelliği kalmayan client ilgili olabilecek herkes tarafında bilinir kılarsın.

- vs.vs.vs. bu şekilde hem yarı online hem de NetWork yoğunluğunu kontrol altında tutarsın...
Resim
Resim ....Resim