İyi Çalışmalar.
Socket Bağlantıyla kaç kişi servere bağlanabilir( iyi bir server olduğunu varsayalım). deneyen veya okuyan varmı. alt yapısı ne kadar sağlamdır. forumdaki aramaların birinde borlandın socket bağlantısını terk ettiğini yazmış. alternatif nedir. en iyi hangi şekilde yazılımı ile mesajlaşma programı yazılabilir.
Socket Bağlantının Sınırı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
- Uygun bir strateji ile oluşturacağın protokol sayesinde sürekli bağlı kalma zorunluluğu yoktur.
- Server örneğin 1000 nolu porttan hazır bekliyor olsun. Her client 1000'nci portan ben geldim desin veya ben çıkıyorum desin, server'de liste tutulsun.
- Her Client'e de 1100 nolu port ile Server olma özelliği sağlarsın. Server'e bir Client bağlandığında Server Listesindeki client makinalara sırayla bağlanıp güncel bilgi versin. Bağlantı kuramadığını da listeden çıkarsın. Çıkarınca da diğer client'lara bunu bildirsin, online özelliği kalmayan client ilgili olabilecek herkes tarafında bilinir kılarsın.
- vs.vs.vs. bu şekilde hem yarı online hem de NetWork yoğunluğunu kontrol altında tutarsın...
- Server örneğin 1000 nolu porttan hazır bekliyor olsun. Her client 1000'nci portan ben geldim desin veya ben çıkıyorum desin, server'de liste tutulsun.
- Her Client'e de 1100 nolu port ile Server olma özelliği sağlarsın. Server'e bir Client bağlandığında Server Listesindeki client makinalara sırayla bağlanıp güncel bilgi versin. Bağlantı kuramadığını da listeden çıkarsın. Çıkarınca da diğer client'lara bunu bildirsin, online özelliği kalmayan client ilgili olabilecek herkes tarafında bilinir kılarsın.
- vs.vs.vs. bu şekilde hem yarı online hem de NetWork yoğunluğunu kontrol altında tutarsın...